неділя, 01 липня 2018 11:09

Відбувся фінал Євро-2012

Відбувся фінал Євро-2012
У Києві Іспанія стала триразовим чемпіоном Європи

1 липня 2012 року в Києві зіграли фінал Євро-2012. У вирішальному матчі зіграли Іспанія й Італія. Сенсації не сталося – іспанці перемогли – 4:0. Це був найбільший розгром у фіналі. До цього рекордним вважався рахунок – 3:0. У 1972 році збірна ФРН так перемогла Радянський Союз.

Вихід італійців до фіналу був несподіваним. Турнір "скуадра адзурра" розпочала з двох нічиїх у групі – з іспанцями та хорватами. Лише в останньому матчі групового етапу було здобуто перемогу над Ірландією – 2:0.

В чвертьфіналі Італія лише в серії пенальті здолала англійців після нічиєї – 0:0. У півфіналі у Варшаві несподівано для всіх завдяки двом м'ячам Маріо Балотеллі вела в рахунку – 2:0 і лише на останній хвилині Месут Озіл скоротив відставання.

Шлях майбутніх чемпіонів був простіший. Іспанці виграли групу й у чвертьфіналі не мали проблем із Францією – 2:0. Лише півфінал із Португалією був напружений – 0:0 в основний і додатковий час. Все вирішилося в серії пенальті – 4:2 перемога Іспанії.

Фінал для чинних чемпіонів Європи склався напрочуд легко. Вже на 14-ій хвилині Давід Сільва відрив рахунок після проходу й пасу Сеска Фабрегаса.

На 41-ій хвилині Хорді Альба після пасу Хаві вийшов сам на сам із Буффоном і зробив рахунок – 2:0. На 84-ій хвилині після схожої комбінації Фернандо Торрес забив третій м'яч Іспанії – 3:0. А на 88-ій хвилині Торрес не пошкодував і віддав пас на Хуана Мату – 4:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський у стартовій грі на Кубку світу розтрощив Угорщину – 6:0

Іспанія вдруге поспіль виграла першість Європи. У 2008 році іспанці здолали Німеччину – 1:0.

Зараз ви читаєте новину «Відбувся фінал Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути