вівторок, 26 червня 2012 15:51

"Поляки просякнуті алкоголем" - австрійська преса про Євро-2012 у Польщі

"Поляки просякнуті алкоголем" - австрійська преса про Євро-2012 у Польщі
На вулицях Гданська вранці можна побачити людей, котрі ходять зигзагом ФОТО: wiadomosci.gazeta.pl

"Поляки п'ють краще, ніж грають у футбол", - пише спортивний журналіст австрійського "Кур'єра". Говорячи про свій візит у Польщу з нагоди Євро-2012, показує її як країну алкоголіків. Автор наводить приклади статистики, але чомусь не помічає той факт, що австрійці споживають в рік всього-на-всього на десять мілілітрів алкоголю менше.

"Оригінальний гданський Гольдвассер. Гуляння до 10 години.". Цей знак , що стоїть перед одним з готелів в Гданську, на думку автора, виглядає безневинно. Проте, це хороший опис реальності. "На вулицях Гданська вранці ви можете побачити людей, котрі ходять зигзагом", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські уболівальники створили "родинний фотоальбом" поліціантів під прикриттям

"Поляки п'ють краще, ніж грають у футбол. У цій категорії потрапили б до чвертьфіналу європейського чемпіонату. За даними ВООЗ, вони на сьомому місці" - пише "Кур'єр" з посиланням на минулорічну доповідь ВООЗ.

Поляки споживають 13,25 літрів алкоголю на душу населення. Він додав, що Австрія програє лише на "графин" - хоча насправді на наперсток. У середньому споживання алкоголю в Австрії становить 13,24 літра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матчі збірної України ввійшли у ТОП-12 найвідвідуваніших на Євро

"Проте поляки більше п'ють горілки. У золоті часи щорічне споживання становило 30 літрів на душу" – стверджує автор, не подаючи звідки він бере дані. Він приписує полякам сумнівні алкогольні "рекорди", - розповідає історію про людину зі Скерневиць, який мав 12,3 проміле алкоголю в крові (не дописуючи, що це було у 2004 році), а також про жінку з Отвоцка, яка народила п'яну дитини з трьома промілями алкоголю в крові (інформація 2008 року).

"Кур'єр" існує з 1954 року. У 2000 році вона була третьою газетою в Австрії за значимістю і досі залишається у першій п'ятірці.

Зараз ви читаєте новину «"Поляки просякнуті алкоголем" - австрійська преса про Євро-2012 у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути