Ексклюзиви
пʼятниця, 28 листопада 2008 17:28

Підготовка до Євро-2012 у Києві йде за планом

Підготовка до Євро-2012 у Києві йде за планом
Підготовка Києва до чемпіонату Європи 2012 року - задовільна. Так її оцінює перший заступник голови КГГА Анатолій Голубченко.

Основними пріоритетами міста залишаються: перебудова спортивної, медичної, транспортної та інформаційної інфраструктур, а також забезпечення правопорядку відповідно до вимог УЄФА. На все це передбачено приблизно 55 мільярдів гривень, з яких майже 25 мільярдів - із столичної казни. Найбільш витратні статті - транспорт, комунальне господарство і будівництво готелів. Останніх до чемпіонату повинні звести 47, переоснастити - 29 і ще 7 - відновити. Наразі споруджують 13 таких об"єктів.

Київська міська державна адміністрація сподівається на дотримання термінів будівництва інвесторами готелів, не дивлячись на фінансову кризу. "Ми розглядатимемо це питання і з погляду створення нормальних умов для перекредитування в першу чергу тих інвесторів, які потрапили в таку серйозну ситуацію, щоб вони у жодному випадку не зірвали завдання по будівництву готелів", - відзначив Голубченко.

Він підкреслив, що проблеми у інвесторів виникли у всіх регіонах країни і вони вирішуються на рівні Президента та Кабінету міністрів.

Також Голубченко запевнив, що зі свого боку Київміськадміністрація створить всі умови для роботи інвесторів, зокрема на рівні видачі та узгодження дозвільної документації, яка стосується оформлення землі та безпосередньо будівництва.

Крім того, до Євро в столиці відкриють 2 тренувальних бази та встановлять більш ніж тисячу громадських вбиралень. Щоб забезпечити швидке реагування, у разі надзвичайних ситуацій під час чемпіонату, - якраз тривають переговори щодо перегляду правил прольоту гелікоптерів над містом.

У цілому ж, підготовка Києва до проведення чемпіонату коштуватиме понад 51,5 млрд грн. Якщо говорити про напрями фінансування, то найбільша частка витрат доводиться на транспортну інфраструктуру - 44%, комунальне господарство і об"єкти розміщення - 41%. Решта коштів передбачена на організацію дозвілля - 1,21%, медичну інфраструктуру - 3,43%, спортивну інфраструктуру - 3,1%, енергетику - 5,48%, безпеку та правопорядок - 1,36% і інформаційну інфраструктуру - 0,23%.

Цікаво, що програма підготовки до футбольного Євро передбачає навчання вартових порядку та працівників підприємств, які обслуговуватимуть чемпіонат, англійській мові.

Голубченко відзначив, що цього року фінансування програм з державного та місцевого бюджетів здійснюється стабільно і в повному об"ємі - з 2,9 млрд грн на 1 листопада вже використано 2,059 млрд грн. Він виказив надію, що до кінця року кошти по бюджетних програмах будуть освоєні в повному об"ємі, а, отже, заплановані роботи будуть виконані.

У свою чергу голова Національного агентства по підготовці до проведення чемпіонату Європи по футболу в 2012 році Євгеній Червоненко негативно оцінює діяльність Кабінету міністрів по підготовці до чемпіонату.

Він відзначив, що про вплив світової фінансової кризи на підготовку до чемпіонату потрібно розповідати правду. "У епоху кризи ті, хто хоче зберегти Євро для України, зобов"язані говорити правду. А всі, хто говорить, що криза не впливає на підготовку до чемпіонату, брешуть", - сказав Червоненко.

За його словами, через дії уряду на сьогодні значно сповільнилася підготовка об"єктів до чемпіонату в Донецьку, Дніпропетровську, Львові і Києві.

Нагадаємо, 19 листопада Кабмін створив координаційне бюро по підготовці до ЧЄ-2012 по футболу при своєму секретаріаті.

"Комітет Євро-2012"
Зараз ви читаєте новину «Підготовка до Євро-2012 у Києві йде за планом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути