середа, 12 вересня 2012 18:10

Перед матчем з Україною на "Уемблі" готували крем-борщ і котлети по-київськи

Кореспондент sports.ru поділився враженнями від матчу Англія-Україна і від походу на стадіон "Уемблі"

Команді Блохіна йде атакуючий футбол

Перед матчем Олег Блохін пообіцяв, що його збірна буде атакувати - і не збрехав: чотири молодих хлопця, вряди-годи звільнені від необхідності шукати передачею Шевченка чи Вороніна, заграли так, ніби вже готові зайняти місця тих ветеранів, що пішли назавжди. Коноплянка навіть з м'ячем бігав швидше за всіх на поле, Зозуля мотав нерви центральним захисникам, Гармаш не губився під пресингом. Навіть Ярмоленко, який зіграв трохи гірше за інших, став учасником двох ключових епізодів - спочатку змусив суддю повірити в уявне порушення та скасувати гол Дефо, а через 20 хвилин передумав симулювати, скочив на ноги і почав гольову атаку. Можливо, атакуючий перформанс збірної України можна було назвати видатним, але він точно був атакуючим - саме це і могло спрацювати проти сильної, але сирої збірної. І така гра дуже підходить Блохіну-тренеру, який явно не король тактики, але часто виявляється правий інтуїтивно.

Англійські коментатори вивчили прізвище Коноплянки

Крайній нападаючий "Дніпра" вразив англійців ще на чемпіонаті Європи, так що до нової зустрічі Англії та України місцева преса підійшла підготовленою: профіль Коноплянки був у передматчевій програмці, а коментатори бадьоро і без помилок вигукували його прізвище кожного разу, коли він електричкою проносився повз Глена Джонсона. Євген дійсно зіграв яскравіше за інших, хоч і не без помилок, але його божевільний гол розбурхав медіацентр не на жарт - я сам був свідком того, як в перерві матчу кореспондент The Times хвалився кореспонденту Daily Mail, що вперше побачив Коноплянку живцем в матчі Ліги Європи проти "Фулхема".

Лемпард і Джеррард можуть грати разом, але краще не треба

Обговорювати проблему суміщення Джеррарда і Лемпарда в збірній Англії немає вже ніяких сил - тим більше що Рой Ходжсон, в принципі, на папері цю проблему вже вирішив. Джеррард тепер опорний півзахисник широкого профілю, Лемпард - креативщик на підхваті; інша справа, що в грі з Україною обидва не впоралися зі своїми новими обов'язками. Не можна сумніватися в тому, що Джеррард відіграє весь матч і за Карріка, і за Баррі, але якщо на 15-й хвилині він зможе винести м'яч із стрічки воріт, то на 39-й йому не вистачить 10 сантиметрів, щоб накрити удар Коноплянки (гол), а на 88-й - обережності в підкаті під Гармаша (вилучення). Кидати 32-річного ветерана під жваву лінію атаки з середнім віком у 22 роки - не злочин, але як мінімум нерозсудливість. А Лемпард... ну, за рік з невеликим Лемпард навчився поступатися роллю гостроатакуючий півзахисника Мате або Азару, але робити цього на користь Тома Клеверлі, по-моєму, було не варто.

Ходжсон поки не знайшов підходу до молоді

Оновлення збірної Англії при новому головному тренері йде досить активно - молоді гравці регулярно з'являються в основі, а на матч з Україною Ходжсон авансом викликав Рахіма Стерлінга. Тільки ось вже не в перший раз ця молодь виглядає дещо недоречно: то Данні Уелбек отримає занадто багато ігрового часу на чемпіонаті Європи, то Том Клеверлі опиниться під десятим номером на позиції десятого номера. Хавбек "МЮ" був непоганий в матчі з Молдовою (чи досить це "непогано" для України?), Але тягатися з Анатолієм Тимощуком йому поки зарано; в той же час здається, що Клеверлі куди краще б впорався з роллю Тимощука - особливо в парі з Джеррардом. Такі ж почуття виникають, коли дивишься на Алекса Окслейда-Чемберлена, який накручує лічильник точних передач, але на відміну від нахабного Дена Старріджа майже не лізе в штрафний і не ризикує обігравати один в один. Всі ці хлопці повинні грати в збірній, але поки неясно, де і скільки.

Англійські чиновники намагаються виправитися

Після провалу заявки на ЧС-2018, скандалу з капітанством Террі та відставкою Капелло, а також ще пари дрібних інцидентів, ставлення до футбольних чиновників у Англії помітно зіпсувався. Після призначення Роя Ходжсона офіційні особи намагаються зробити все, щоб повернути довіру вболівальників і преси - то відкриють для відвідин новеньку базу збірної в Сейнт-Джордж парку, то знизять ціни на квитки (на перший матч Англії після великого турніру традиційно приходить небагато народу - більшість все ще засмучена). Перед грою з Україною на "Уемблі" навіть зробили спеціальне тематичне меню з борщем і котлетами по-київськи - правда, борщ чомусь був у вигляді крем-супу і не цілком їстівний. Зате котлети вдалися.

Зараз ви читаєте новину «Перед матчем з Україною на "Уемблі" готували крем-борщ і котлети по-київськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути