середа, 21 лютого 2007 13:49

Паоло Мальдіні зіграв сотий матч в Лізі чемпіонів

 

Капітан "Мілана" Паоло Мальдіні, 38 років, вийшов на поле в матчі з "Селтіком" (0:0), тим самим взявши участь в своїй сотій грі в Лізі чемпіонівУЄФА, повідомляє "Футбол-Хокей".

Мальдіні став п"ятим в історії футболістом, якому підкорилося це досягнення, після Олівера Кана, Девіда Бекхема, Роберто Карлоса і Рауля.

- Відіграти сто матчів в Лізі чемпіонів - це дуже почесно. Хоча я грав ще в старому Кубку чемпіонів і тому відчуваю, неначе провів в турнірі більше сотні матчів, - сказав Мальдіні. - Ця гра може стати однією з останніх для мене на цьому рівні, але мені подобаються завдання, які ставить цей турнір, і я не хочу, щоб це скінчилося.

Статистика виступів Мальдіні в Лізі чемпіонів нерозривно пов"язана з історією самого змагання. В грудні 1992 року захисник дебютував в турнірі, причому це був стартовий тур першого в історії групового етапу - тоді 24-річний Мальдіні допоміг "Мілану" здолати ПСВ з рахунком 2:1. В тому сезоні "Мілан" грав у фіналі, який став для Мальдіні першим з п"яти вирішальних матчів турніру. Через рік захисник допоміг "россонері" завоювати Кубок європейських чемпіонів, а в сезоні 2002/03 вдруге виграв почесний трофей.

У 2003-му Мальдіні зробив це вже в ролі капітана. За 40 років до цього точно те ж саме вдалося батьку футболіста Чезаре. Єдиний гол в рамках Ліги Мальдіні забив в 2005 у фіналі проти "Ліверпуля", причому тоді він зазнав третьої невдачи у вирішальному поєдинку головного клубного турніру Європи. Зате в Стамбулі Мальдіні встановив одразу два рекорди - він став самим віковим футболістом, який будь-коли виходив на поле у фіналі Ліги, а також автором найшвидшого гола у вирішальному матчі - Мальдіні вразив ворота "Ліверпуля" на 51-й секунді.


Зараз ви читаєте новину «Паоло Мальдіні зіграв сотий матч в Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути