понеділок, 18 серпня 2008 14:48

Олімпійські призери Олімпіади 2008 будуть змінюватися до 2016 року

Тоді як на Олімпійських іграх у Пекіні один світовий рекорд падає за іншим, керівництво МОК ще більш посилює боротьбу з допінгом. У неділю керівник антидопінгового підрозділу Олімпійського комітету Китаю Чжао Цзянь офіційно підтвердив вирішення Оргкомітету пекінських Ігор про те, що усі допінг-проби, узяті в учасників Олімпіади-2008, зберігатимуться замороженими в лабораторіях ще 8 років.

Відповідні слова чиновника наводить газета ChinaDaily. Зі слівах Чжао Цзяня, наявна в Пекіні лабораторія здатна виявити сліди вживання всіх заборонених речовин, що входять в списки Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). Спеціально для того, щоб посилити боротьбу з допінгом і, можливо, зрештою викоренити його, було ухвалено рішення збільшити термін зберігання допінг-проб до восьми років - щоб мати можливість ідентифікувати сліди допінга "заднім числом".

За словами Чжао Цзяня, весь цей час тести зберігатимуться в замороженому вигляді, а в майбутньому можуть бути досліджені повторно - в ході того як з"являться більш просунуті методи лабораторних досліджень. Перш за все, це стосуватиметься дослідження тестів олімпійських чемпіонів і призерів Ігор-2008, хоча саме вони піддаються зараз в Пекіні найретельнішому допінг-контролю. Втім, як нагадав Чжао Цзянь, тільки у МОК є право офіційно оголошувати результати тестів.

Нагадаємо, що за правилами МОК, позитивні допінг-тести зберігаються в лабораторіях 90 днів, а негативні - лише місяць. Таким чином, антидопінгові служби МОК ухвалили безпрецедентне рішення в своїй боротьбі за викорінювання допінга в олімпійських видах спорту. Фактично терміни зберігання допінг-проб збільшені в десятки разів. Раніше, ще до старту Олімпіади-2008, керівництво антидопінгової комісії Китайського олімпійського комітету повідомляло, що число допінг-проб узятих у спортсменів в ході Ігор, складе близько 4500. Це на 25% більше, під час ігор у Пекіні. У минулу п"ятницю МОК повідомляв, що допінг-службамі в ході Ігор в Пекіні було узято у спортсменів вже більш ніж 2200 допінг-проб, включаючи проби, що проводилися перед змаганнями.

www.sport.rbc.ru

Зараз ви читаєте новину «Олімпійські призери Олімпіади 2008 будуть змінюватися до 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути