Ексклюзиви
вівторок, 06 жовтня 2015 13:31

"Ніхто не хоче грати у плей-офф": збірна України розпочала підготовку до Македонії та Іспанії
11

Два матчі - дві перемоги: з таким настроєм національна збірна України розпочала підготовку до заключних поєдинків відбору на Євро-2016. 9 жовтня синьо-жовті зіграють на виїзді проти головного аутсайдера нашої групи Македонії. А 12 жовтня на "Олімпійському" чекаємо в гості на приїзд Іспанії, яка практично вже гарантувала собі участь у чемпіонаті Європи.

На цей збір Михайло Фоменко викликав 25 гравців, в тому числі двох дебютантів. Олександр Караваєв та Микита Каменюка збільшили представництво луганської "Зорі" у збірній до шести футболістів.

 

У понеділок Михайло Іванович зустрівся з журналістами, а збірна провела відкрите тренування. Євген Коноплянка не встиг прилетіти до Києва, тому пропустив перше заняття команди. Півзахисник іспанської "Севільї" приєднався до партнерів пізніше. З трибуни за тренуванням спостерігав воротар "Дніпра" Денис Бойко. У голкіпера невелике пошкодження, але за кілька днів він має повернутися до роботи у загальній групі. 

 

А от Максим Малишев взагалі залишив табір збірної. У півзахисника "Шахтаря" діагностували травму меніска. Також тренування пропустили Євген Селезньов та Руслан Ротань. Гравці "Дніпра" відновлювалися після останнього матчу чемпіонату України. Решту гравців приїхали у збірну з хорошим настроєм. 

 

"Ніхто не хоче грати у плей-офф, - каже капітан та рекордсмен збірної України Анатолій Тимощук. - Наше завдання - здобути дві перемоги, а потім вже будемо дивитися на результати інших збірних. Ми розуміємо, що у Македонії потрібно вигравати обов'язково. А Іспанію приймаємо вдома в останьому матчі відбору. Краще і не придумаєш. В деяких гравців є ушкодження, але до зустрічі з іспанцями всі мають відновитися".

 
 
"Обидва матчі дуже важливі, - каже опорний півзахисник Тарас Степаненко. - З Македонією потрібно виграти, щоб не втратити загальнокомандні очки. А зустріч з Іспанією - це наш шанс зачепитися за найкраще третє місце. З іспанцями ми граємо вдома, тому шанс у нас буде".
 
 
 
"Про виклик у збірну України сказав воротар Микита Шевченко, - каже капітан "Зорі" Каменюка. - Кожен футболіст мріє, щоб його викликали у національну команду. Не буду говорити про свої шанси на дебют. Все вирішує тренер".
 
 
 
Перед початком тренування Фоменко зібрав гравців біля себе і довго про щось розповідав. Потім футболісти поділилися на дві групи і почали розминатися.
 
 
 
 
 
 
 
Після бігових серій з прискоренням та вправ - робота з м´ячем.
 
 
 
 
 
Нагадаємо, що після восьми турів збірна України займає у своїй групі третє місце. У нас 16 очок. У Словаччини - 19. Іспанія лідирує. У комади Дель Боске 21 пункт. Наша команда має шанс вийти на Євро-2016, як найкраща третя збірна. Але для цього, у першу чергу, треба перемогти македонців та іспанців. Інакше нас знову чекає плей-офф. 
 
Зараз ви читаєте новину «"Ніхто не хоче грати у плей-офф": збірна України розпочала підготовку до Македонії та Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути