Ексклюзиви
понеділок, 10 травня 2021 06:11

Нідерландські фанати проводжали команду на 150 тракторах

Нідерландські фанати проводжали команду на 150 тракторах
Потужна підтримка клубу не допомогла. Фото: twitter.com/DeGraafschap

Вболівальники клубу "Де Графсхап" з міста Дутінхем в Нідерландах носять прізвисько "Суперфермери". Перед матчем, який міг стати вирішальним за вихід в Ередивізію, вболівальники налаштовували команду за допомогою десятків тракторів.

Більше 150 тракторів утворили коридор для клубного автобуса, провівши так команду в Амстердам. Там "Де Графсхап" повинен був грати з "Йонг Аяксом" - другою командою "Аякса". Пише "Трибуна".

Не обійшлося без барвистого піро-шоу. Ті, хто не зміг поїхати на тракторах, махали гравцям з моста.

Така потужна підтримка не допомогла. "Де Графсхап" зіграв 1:1 - це вже третя поспіль нічия для команди. Вирішення завдання виходу до вищої ліги доведеться відкласти на останній тур (12 травня). "Фермери" зіграють вдома з десятою командою ліги - "Хелмонд Спорт".

Прізвище "суперфермери" приклеїлося до клубу на початку 1990-х. У сезоні-1990/91 "Де Графсхап" виграв другу лігу і вийшов у Ередівізію, жодного разу не програвши за сезон. Суперники в той час, намагаючись зачепити команду, називали гравців і її уболівальників фермерами. Але фанати не образилися, а перетворили прізвисько в свій знак, додавши до нього приставку "супер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бельгія погодилася на об'єднаний чемпіонат з Нідерландами

Востаннє "Де Графсхап" грав в еліті в сезоні-2018/19. У минулому сезоні команда йшла на нинішньому другому місці, яке дає право на прямий вихід в Ередівізію. Але через пандемію минулорічний чемпіонат скасували.

Зараз ви читаєте новину «Нідерландські фанати проводжали команду на 150 тракторах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути