середа, 14 травня 2008 16:19

Натуралізований китаєць Коу Лей представлятиме Україну на Олімпіаді

20-річний уродженець Китаю Коу Лей завоював право представляти Україну в Пекіні

На кваліфікаційному турнірі з настільного тенісу, який проходив в Будапешті, новоспечений громадянин України зумів завоювати олімпійську ліцензію.

Китаєць Коу Лей приїхав в Україну три роки тому - на запрошення донецького клубу "Норд". Але громадянство змінив лише в грудні. У китайську збірну Коу не був включений, тому охоче ввійшов до складу нашої національної команди. І незабаром допоміг українським тенісистам потрапити в число 24 топ-команд світу.

Як вважає наставник збірної України Володимир Геворгізов, Коу Лей вже готовий до олімпійського випробування. Причому його абсолютно не бентежить той факт, що в Пекіні доведеться боротися зі своїми колишніми співвітчизниками. Він вже став справжнім українцем, і в команді його давно вважають своїм.

"Коу навіть трохи володіє українською мовою, - каже тренер. - Ми вже привчили його і до української національної кухні. Він з задоволенням їв сало і борщ. Що ж в цілому стосується успіхів нашої команди на турнірі в Будапешті, - ми завоювали дві ліцензії. Друга - в активі найбільш молодої учасниці турніру 16-річної Маргарити Пєсоцької".

газета "Жизнь как она есть"

Зараз ви читаєте новину «Натуралізований китаєць Коу Лей представлятиме Україну на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути