вівторок, 26 вересня 2017 10:10

"На шостий день Бог створив "Манчестер Сіті": чим вражає стадіон суперника "Шахтаря"
14

Домашній стадіон “Манчестер Сіті”
Фото: Ірина Козюпа
Домашній стадіон “Манчестер Сіті”
Сад пам'яті з прахом вболівальників “Манчестер Сіті”
Домашній стадіон “Манчестер Сіті”
Сад пам'яті з прахом вболівальників “Манчестер Сіті”

Сьогодні донецький "Шахтар" зіграє матч Ліги чемпіонів проти англійського "Манчестер Сіті". Зустріч пройде на стадіоні "Етіхад" або "Сіті оф Манчестер". Другу назву використовує УЄФА, який не любить комерційних імен.

Офіцер безпеки клубу Стюарт розповів українським журналістам напередодні, що на матч продано більше 40 тис. квитків. Всього арена вміщує 55 тис. глядачів.

"На матчах англійської прем'єр-ліги на стадіоні завжди всі місця розкуплені, - каже Стюарт, який 30 років працює сек'юріті в англійському футболі. - 64 відсотка в Манчестері вболівають саме за "Сіті". Це як "Атлетико" Мадрид. Команду підтримують переважно місцеві. В той час, як МЮ має багато прихильників по всій Британії і закордоном.

Зараз команда дуже сильна. В матчі проти "Крістал Пелас" "Сіті" зіграв не дуже добре, але все одно виграв з рахунком 5:0. Мені дуже подобається тренер Хосеп Гвардіола. Справжній трудоголік. Вчора півтори години спостерігав за тренуванням команди. Гравці виконали чудову роботу. Найпопулярнішим гравцем "МанСіті" є Агуеро. Фанати його просто обожнюють".

Автор: Ірина Козюпа
  Стюарт відповідав за безпеку збірної Англії на Євро-2012
Стюарт відповідав за безпеку збірної Англії на Євро-2012

Стюарт також працював у збірній Англії і відповідав за безпеку команди під час Євро-2012 в Україні і Польщі. Англієць показує на телефоні свої фото у поліцейській формі з Донецька.

"Був зі збірною Англії в Донецьку і Києві. Мені дуже сподобалося в Україні. Дуже прикро, що зараз у вас тривають бойові дії".

Вчора "Шахтар" провів тренування на стадіоні "Етіхад". В чаші арени увагу до себе привернули два банери. На одному написано: "Манчестер дякує вам, шейх Мансур", а на іншому: "І на шостий день Бог створив "Манчестер Сіті".

Біля входу для медіа знаходиться "Сад пам'яті футбольного клубу "Манчестер Сіті". Це дві клумби з трояндами та іншими квітами, де розміщений прах вболівальників команди. Для фанатів ця опція є безкоштовною, але потрібно мати дозвіл клубу. Ніколи не доводилось бачити подібного.

Автор: Ірина Козюпа
  Сад пам'яті з прахом вболівальників “Манчестер Сіті”
Сад пам'яті з прахом вболівальників “Манчестер Сіті”

Вчора в Манчестері була тепла сонячна погода, хоча напередодні падав дощ. Сьогодні опадів не передбачається. А температура повітря підніметься до +18°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми хочемо показати, що в Україні є футбол" - наставник "Шахтаря" про матч з "Манчестер Сіті"

Матч "Манчестер Сіті" - "Шахтар" в рамках другого туру групового раунду Ліги чемпіонів відбудеться сьогодні, 26 вересня, о 21:45. Текстовий онлайн — Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"На шостий день Бог створив "Манчестер Сіті": чим вражає стадіон суперника "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути