понеділок, 25 вересня 2017 23:00

"Я іноземець і не хочу говорити про політичну ситуацію в Україні" - наставник "Шахтаря" \
9

Передматчева прес-конференція Паулу Фонсеки і Тараса Степаненка
Фото: Ірина Козюпа
Передматчева прес-конференція Паулу Фонсеки і Тараса Степаненка
Передматчева прес-конференція Паулу Фонсеки і Тараса Степаненка
Передматчева прес-конференція Паулу Фонсеки і Тараса Степаненка
Передматчева прес-конференція Паулу Фонсеки і Тараса Степаненка

Наставник донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека розповів про підготовку до матчу Ліги чемпіонів проти "Манчестер Сіті".

"Ми розуміємо наскільки складною буде ця гра. Ми зустрінемося з однією з найкращих атак. Команда за останні 6 матчів забила 24 голи і пропустила тільки 2. Була тільки нічия з "Евертоном". Ми знаємо сильні сторони не тільки гравців, але і тренера. Ми очікуємо дуже складного матчу. У нас було не так багато часу на підготовку. Але, надіюсь, що ми будемо готові до зустрічі.

Я завжди вірю. Якщо подивитися на склад "Манчестер Сіті", то люди скажуть, що в нас мало шансів на перемогу. Якщо подивитися на показники та інвестиції обидвох команд, то вони дуже різні. Але я та людина, яка вірить у радість. Ці ігри — дуже хороша можливість для нас показати український футбол, країну і клуб. Ми хочемо підняти нашу країну, продемонструвати, що там є футбол і зробити "Шахтар" ще більшим клубом, про який будуть ще більше говорити. Це змушує нас боротися більше і сильніше. Для всіх нас грати в Лізі чемпіонів — це кар'єрна мета. Ми дуже багато працювали у минулому сезоні, щоб тепер грати у цьому турнірі. Нам немає чого боятися. Просто потрібно бути самим собою і старатися бути щасливим.

Наші бразильські гравці з характером. Вони дуже технічні і швидко адаптуються до нової тактики. Тайсон викликається у збірну Бразилії. Фред теж скоро може повернутися в національну команду. Також в нас Марлос, Ісмаїлі і Азеведо. У "Шахтарі" зібрана чудова команда".

Завтра побачите, хто буде капітаном у матчі. На початку сезону ми обрали трьох віце-капітанів — Тараса Степаненка, Андрія П'ятова і Тайсона

Англійські журналісти цікавилися, як "Шахтареві" грати поза Донецьком.

"Я іноземець і не хочу говорити про політичну ситуацію в Україні. Думаю, буде дуже складно повернутися в Донецьк в найближчий час. Хотілося б зіграти на нашому стадіоні. Але "Шахтар" та команда, яка може грати будь-де. В минулому сезоні ми виграли всі трофеї в Україні".

Також англійські колеги зачепили тему допінгового скандалу з капітаном "Шахтаря" Даріо Срною.

"Не хочу багато говорити про ситуацію з Даріо. Клуб вже виступив з офіційною заявою. Це великий професіонал. Нам його дуже не вистачає.

Завтра побачите, хто буде капітаном у матчі. На початку сезону ми обрали трьох віце-капітанів — Тараса Степаненка, Андрія П'ятова і Тайсона. Всі вони наші лідери".

На матчі працювати португальська бригада арбітрів з Португалії на чолі з Жорже Соузою.

"Це не плюс для мене. Я нічого не зможу йому крикнути, оскільки він все зрозуміє. На гру цей фактор ніяк не вплине. Знаю, що це один з найкращих португальських арбітрів. Думаю, завтра він чудово виконає свою роботу", - зазначив Паулу.

Після прес-конференції "Шахтар" провів тренування на стадіоні "Етіхад". "Гірники" прибули в Манчестер сьогодні зранку. Фонсека взяв в Англію 20 футболістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мрію зіграти у фіналі Ліги чемпіонів у Києві" - гравець "Шахтаря", який підкорив Англію

Матч "Манчестер Сіті" - "Шахтар" в рамках другого туру групового раунду Ліги чемпіонів відбудеться 26 вересня о 21:45. Текстовий онлайн — Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Я іноземець і не хочу говорити про політичну ситуацію в Україні" - наставник "Шахтаря" \». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути