пʼятниця, 04 травня 2012 14:12

На поєдинку з Хеєм Володимир Кличко заробив більше $ 24 млн

На поєдинку з Хеєм Володимир Кличко заробив більше $ 24 млн

Популярний американський спортивний журнал ESPN склав список найбільш високооплачуваних спортсменів різних країн у 2011-му році. Одним з переможців рейтингу став український боксер Володимир Кличко.

До уваги бралися лише доходи від спортивної діяльності - гроші, отримані спортсменами від рекламних контрактів і бізнесу, не враховувалися. Відразу шість боксерів стали найбільш високооплачуваними спортсменами своїх країн.

Головним спортивним багачем Індонезії став чемпіон світу за версією WBA в напівлегкій вазі Кріс Джон, який за два поєдинки, проведені ним в минулому році, заробив один мільйон доларів.

Найбагатшим спортсменом Румунії в 2011 році став чемпіон світу за версією IBF у другій середній вазі Лучан Буте, який за три поєдинки заробив $ 5 млн 230 тис.

Два лідери рейтингу Pound-for-Pound, американець Флойд Мейвезер і філіппінець Менні Пакьяо, зайняли перші місця в рейтингу найбільш високооплачуваних спортсменів своїх країн - Флойд заробив $ 40 млн за бій з Віктором Ортісом, а Менні за свої поєдинки з Шейном Мослі і Хуаном Мануелем Маркесом заробив в сумі $ 50 млн.

Пакьяо став найбільш високооплачуваним спортсменом світу, а Мейвезер розділив другу сходинку загальносвітового рейтингу з іспанським автогонщиком Фернандо Алонсо.

Учасники найбільш очікуваного поєдинку останніх років у важкій вазі, також очолили рейтинги найбільш високооплачуваних спортсменів своїх країн за 2011-й рік - мова йде про українця Володимира Кличка і британця Девіда Хея. Кожен з них заробив за цей бій (який став для обох єдиним їх поєдинком у минулому році) по $ 24024600.

Зараз ви читаєте новину «На поєдинку з Хеєм Володимир Кличко заробив більше $ 24 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути