Ексклюзиви
пʼятниця, 04 червня 2010 09:00

На ЧС-2010 будуть з'їдатися тістечка у кольорах національних прапорів

На ЧС-2010 будуть з'їдатися тістечка у кольорах національних прапорів

Понад 100 тисяч маленьких французьких тістечок, прикрашених зображеннями національних прапорів, з'їдять учасники і гості Чемпіонату світу з футболу в ПАР.

Мова йде про "макарони" - традиційні французькі ласощі, які представляють з себе повітряне мигдальне печиво діаметром три-п'ять сантиметрів з легким кремовим прошарком, що тане в роті. Завдяки різним харчовим добавкам тістечка можуть бути самих різних кольорів.

"Наші клієнти це в основному великі готелі, які приймуть офіційні делегації", - заявив представник великої ліонський кондитерської фірми, яка отримала численні замовлення з ПАР.

За його словами, компанія вже поставила в ПАР 12,6 тисячі тістечок. Всього на Чемпіонат світу буде відправлено 3,7 тисячі тонн, або 100 тисяч "макаронів", які прикрасять святкові столи на різних прийомах на честь світової першості.

Відповідно до протоколу першими в Африку вирушили тістечка у кольорах національного прапора Південно-Африканської Республіки. "Ці - з лимонним кремом. Жовті, прикрашені зверху круглим південно-африканським прапорцем, також їстівним", - сказав кондитер.

Решта тістечок також будуть декоровані національними прапорами 32 країн-учасниць Чемпіонату світу. Проте не на всіх прапори будуть зображені зверху - для тих країн, чиїм символом є триколор, будуть використовуватися різнокольорові складові. Наприклад, французьке тістечко буде складено з червоної та синьої половинок з білим кремовим прошарком посередині.

Нагадаємо, що Чемпіонат світу в ПАР стартує 11 червня і триватиме до 11 липня.

За матеріалами РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «На ЧС-2010 будуть з'їдатися тістечка у кольорах національних прапорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути