понеділок, 31 травня 2010 13:14

Гравці збірної Бразилії виявилися не в захваті від м'яча ЧС-2010

Гравці збірної Бразилії виявилися не в захваті від м'яча ЧС-2010

Кілька футболістів збірної Бразилії поскаржилися на офіційний м'яч чемпіонату світу 2010 року. З критикою м'яча Jabulani, який випущено компанією Adidas спеціально до ЧС-2010, виступили нападаючий Луіс Фабіано, півзахисник Жуліо Баптіста і воротар Жуліо Сезар. Їм не подобається, як м'яч міняє траєкторію в польоті, повідомляє Associated Press.

За словами Луїса Фабіано, іноді йому здається, що польотом м'яча хтось керує. Форвард додав, що час від часу м'яч веде себе так, як ніби не хоче, щоб по ньому вдарили. За словами Фабіано, він сподівається пристосуватися до спортивного снаряду як можна швидше.

Основний воротар збірної Бразилії Жуліо Сезар назвав м'яч жахливим і порівняв його з пластмасовими м'ячами, які можна купити в супермаркеті. Півзахисник Жуліо Баптіста зазначив, що м'яч створює складності як для польових гравців, так і для воротарів.

Своє невдоволення Jabulani висловили також воротар збірної Іспанії Ікер Касільяс і нападаючий збірної Італії Джампаоло Пацціні. Італієць розповів, що коли гравець вистрибує, щоб зіграти головою, м'яч змінює напрямок і відлітає в бік.

Офіційний м'яч чемпіонату світу був представлений у грудні 2009 року. Компанія Adidas запрошувала на випробування Jabulani кількох відомих футболістів (Кака, Міхаеля Баллака, Петра Чеха, Френка Лемпарда і інших), і тоді вони залишилися задоволені м'ячем.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Гравці збірної Бразилії виявилися не в захваті від м'яча ЧС-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути