понеділок, 31 травня 2010 09:39

ЧС-2010 може стати мішенню терористів

ЧС-2010 може стати мішенню терористів

Під час майбутнього чемпіонату світу з футболу 2010 року, який пройде в Південній Африці, висока ймовірність терористичних атак. Таку думку висловили аналітики й експерти в галузі безпеки.

Як інформує "Взгляд", зокрема, глава американського фонду "NEFA" Роналд Санді, який досліджує можливості проведення тих чи інших терактів, повідомив Конгресу США про потенційні загрози турніру. Він попередив, що пакистанські і бойовики Сомалі керують тренувальними таборами на півночі Мозамбіку. Їх випускники, можливо, вже проникли на територію ПАР для утворення чи посилення діючих осередків терористів.

До речі, Держдеп США нещодавно попередив американців про небезпеку відвідування ПАР в період ЧС-2010 з причини ймовірності атак терористів. "Я розцінюю ймовірність терактів як 80%", - сказав експерт.

Разом з тим, служби безпеки і розвідки Південної Африки склали список з сорока можливих підозрюваних, посилаючись на неназвані джерела в цих органах. Хоча ПАР останні роки не ставала об'єктом атак терористів, відомо, що декілька бойовиків, причетних до терактів в інших частинах світу, побували в країні, яку використовували в якості зручного притулку для відпочинку та розробки нових операцій.

За словами Р. Санді, особливу увагу терористів може привернути матч США-Англія 12 червня, а також зустрічі з участю збірних Данії та Нідерландів - ці країни ісламські екстремісти звинувачують в образі мусульманських святинь.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «ЧС-2010 може стати мішенню терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути