неділя, 23 травня 2010 10:58

Відкрили головний стадіон ЧС-2010 з футболу (ФОТО)

Президент ПАР Джейкоб Зума вчора, 22 травня, урочисто відкрив головний стадіон майбутнього чемпіонату світу з футболу - "Соккер-сіті" ("Місто футболу").


Це наймісткіша (розрахована на 94 700 глядачів) і найсучасніша спортивна арена Африки, як і належить бути "столиці" першого в історії чемпіонату світу з футболу на африканській землі, відзначає ИТАР-ТАСС."Соккер-сіті" розташований при в'їзді в Соуето - район Великого Йоганнесбурга, де традиційно проживають в основному чорні південноафриканці. Це глибоко символічно, тому що саме для чорного населення футбол - спорт номер 1.

Арена побудована у формі калебаса - африканського гарбуза і виготовлені з неї посудини, традиційного символу гостинності. Поруч зі стадіоном величезним чорно-білим м'ячем височіє будівля Південноафриканської футбольної асоціації, в сотні метрів в інший бік - міжнародний телерадіоцентр чемпіонату.

На "Соккер-сіті" пройдуть найбільш відповідальні матчі ЧС-2010 - стартовий і фінальний. А в суботу його смарагдове поле "оновили" учасники фіналу кубка Африканської Республіки з футболу - клуб "АмаЗулу" з Дурбана і команда Університету Вітватерсранд з Йоганнесбурга.

За матеріалами Sport.ru

Зараз ви читаєте новину «Відкрили головний стадіон ЧС-2010 з футболу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути