Ексклюзиви
понеділок, 22 квітня 2013 16:59

"Можна було б піти на впровадження техніки у футболі" - Платіні

"Можна було б піти на впровадження техніки у футболі" - Платіні
Платіні проти техніки у футболі. Фото: tsn.ua

Президент УЄФА Мішель Платіні в інтерв'ю СЭ торкнувся ряду моментів, актуальних для сучасного футболу. Зокрема, чиновник сказав про ...

Про систему визначення взяття воріт

На введенні цієї системи поки що наполягає тільки президент ФІФА. Виконавчий комітет поки ніхто не питав. Особисто мені ця ідея не подобається ... якщо ми зараз почнемо з допомогою техніки визначати взяття воріт, то потім цей процес буде вже не зупинити: зроблять системи, щоб визначати офсайд, визначати, чи вийшов м'яч за межі поля, визначати, де було порушення - у штрафному або за межами штрафного .. . Я проти техніки у футболі. У принципі, звичайно, можна було б на це піти. Але я дізнавався, скільки коштуватиме система визначення голів для УЄФА. Виходить 53 мільйони євро за п'ять років. Це дуже дорого. Адже це не турнір, де всі матчі проходять на одному і тому ж стадіоні. Адже в нас 285 стадіонів! І такої техніки ні в кого немає, тому доведеться постійно встановлювати і знімати, встановлювати і знову знімати.

Про скорочення перерви між чемпіонатами світу та Європи до 2-х років

Нинішня система влаштована так: у 2014 році у нас буде чемпіонат світу в Бразилії. Потім в 2016 році - чемпіонат Європи у Франції. У 2018 - знову буде чемпіонат світу. Якщо ми будемо кожні два роки влаштовувати чемпіонат світу, коли нам тоді проводити чемпіонат Європи? Якщо слухати вболівальників, то тоді вже можна проводити їх і щороку! Ні, знаєте, все найпрекрасніше в житті відбувається нечасто.

Про перенесення ЧС-2022 в Катарі з літа на зиму

Раніше у нас чемпіонат завжди проходив в країнах, де існує традиція великого футболу. А тут ми вперше опинимося в країні, яка розташована близько до екватора. Тому я і сказав, що якщо ми вирішимо проводити турнір у Катарі, чому б не влаштувати його у грудні? Навіщо грати влітку, коли там спека 60 градусів?

Про вплив економічної кризи на європейський футбол

Проблема в тому, що у футболі багато фінансових питань. Дуже часто у клубів бувають борги, збитки. На даний момент європейські клуби накопичили збитків вже на півтора мільярда євро. Футбол здатний приносити непогані гроші, але витрати при цьому набагато перевищують доходи. Отже необхідно щось змінювати. Саме тому ми зараз працюємо над тим, щоб впровадити у футболі принципи фінансового fair play, які допоможуть зробити футбол чистим і прозорим.

Про проблему расизму на стадіонах

Вирішити проблему расизму вже не так просто, як, наприклад, проблему договірних матчів. Проблему договірних матчів можна вирішити, працюючи з гравцями і футбольними професіоналами, а насильство і расизм - це проблема, яка зачіпає людей, що знаходяться за межами футбольного поля. Коли людина приходить на стадіон, у нього ж не написано на чолі, що він расист. Що робити? Співпрацювати з поліцією і судом. Якщо людина порушила закон, він повинен бути покараний. Поліція і суд повинні заборонити йому ходити на стадіон. Потрібно працювати з суспільством, говорити про неприпустимість расизму і насильства.

Про найкращого футболіста у світі

Сьогодні є два великих гравці: Роналду і Мессі. Вони не схожі один на одного, але кожен по-своєму чудовий.

Зараз ви читаєте новину «"Можна було б піти на впровадження техніки у футболі" - Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути