середа, 30 січня 2013 09:14

"Саркозі ніколи б не попросив мене голосувати за Катар" - Платіні

"Саркозі ніколи б не попросив мене голосувати за Катар" - Платіні
Платіні відхрестився від корупції у виборі господаря ЧС-2022. Фото: tsn.ua

Президент УЄФА Мішель Платіні повністю заперечив повідомлення про те, що на його вибір при виборі країни-господарки ЧС-2022 вплинули якісь зовнішні чинники.

"Я голосував за Росію і Катар при виборі країн-господарок ЧС-2018 і ЧС-2022 виключно за своєю ініціативою, завжди заявляв про це публічно. Крім того, щоб зберігати повну прозорість своїх дій, за кілька тижнів заявляв, що був запрошений Саркозі на обід в Єлисейському палаці. France Football не представив світові жодних відвертостей, тому що я сам заявляв про це два роки тому. Більш того, я говорив, що Саркозі ніколи б не став просити мене голосувати за Катар, тому що знає, що я вільна людина", - сказав він.

Платіні вважає, що його вибір був повністю незалежний.

"Я слідував простій логіці: потрібно надавати можливість проводити подібні турніри країнам, які раніше цього ніколи не робили. Всі ці повідомлення про те, що я прийняв це рішення в обмін на домовленості між урядом Франції і Катаром, є вигадками тих, хто написав цю брехню. Можу скористатися своїм правом подати в суд на будь-кого, хто поставить під сумнів чесність мого вибору в тому голосуванні", - наводить слова Платіні Sports.ru із посиланням на Le Matin.

Нагадаємо, що видання France Football оприлюднило інформацію про те, що Катар елементарно купив право проведення чемпіонату світу 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «"Саркозі ніколи б не попросив мене голосувати за Катар" - Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути