понеділок, 30 травня 2011 11:54

Віце-президент ФІФА показав лист з натяком на купівлю Катаром ЧС-2022

Віце-президент ФІФА показав лист з натяком на купівлю Катаром ЧС-2022

Відсторонений вчора віце-президент ФІФА Джек Уорнер навів текст свого листування з генсеком організації Жером Вальке, в якому той недвозначно натякнув, що заявочний комітет Катару за сприяння Мохамеда Бін хаммама купив право на проведення ЧС-2022.

"18 травня, коли я зрозумів, що політична боротьба між Блаттером і Бін Хаммамом, виходить з-під контролю, я написав генеральному секретарю ФІФА Жерому Вальке лист, в якому серед усього іншого зауважив, що результати виборів можуть серйозно розколоти арабський світ, і я б хотів попросити Бін Хаммама вийти з перегонів.

На це Жером мені відповів так, цитую: "Я ніколи не розумів, навіщо МБХ (Мохамед Бін Хаммам) вирішив брати участь у виборах. Може бути, він думав, що у нього є шанс, або хотів виразити всю свою неприязнь до Блаттеру. Або подумав , що на президентських виборах можна купити ФІФА так само, як і на виборах країни господині ЧС-2022. Ставлю на те, що він зніме свою кандидатуру. Є можливість зробити це 1 червня після 10-хвилинної промови. Вийшовши до трибуни, він може сказати , що на Блаттера зараз покладаються нові зобов'язання, бла-бла-бла і вийти під оплески.

Якщо він зробить це раніше, це буде означати, що він програв. Що ж, він може взяти кілька голосів. Приблизно 60 за підтримки Африканської конфедерації футболу. Це був би смертельний удар, якби президент КОНКАКАФ заявив, що всі члени цього союзу його підтримують. Я не даю жодних порад, просто висловлюю свою думкою про сформовану ситуацію", - наводить слова Уорнера АР.

Нагадаємо, Джек Уорнер був відсторонений від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом за сприяння голові Азіатської конфедерації футболу катарцю Мохаммеду Бін Хаммаму в пропонуванні хабарів двом членам Карибського футбольного союзу за голоси на виборах глави ФІФА.

За матеріалами СЭ, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «Віце-президент ФІФА показав лист з натяком на купівлю Катаром ЧС-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути