неділя, 21 квітня 2013 11:57

Платіні передав кубок Ліги Європи Амстердаму

Платіні передав кубок Ліги Європи Амстердаму
Мер Амстердама Еберхард ван дер Лаан отримує кубок з рук Мішеля Платіні ФОТО: ru.uefa.com

Президент УЄФА Мішель Платіні передав владі Амстердама головний трофей Ліги Європи УЄФА в ході урочистої церемонії в столиці Нідерландів.

Захід відбувся в будівлі знаменитої амстердамської біржі ван Берлаге. У числі багатьох іменитих гостей його відвідав Габі - капітан мадридського "Атлетико", який переміг у попередньому розіграші турніру. Футболіст виніс кубок на сцену і вручив його Платіні, який потім передав трофей меру Амстердама Еберхарду ван дер Лаану. Тепер місто зможе виставляти кубок для публічного ознайомлення аж до фіналу на "Амстердам Арені".

Платіні сказав, що хоч сам ніколи в Амстердамі не грав, він завжди відчував його футбольний дух, починаючи з 70-х років, які подарували світу легендарний "Аякс" і Йохана Кройффа. Президент УЄФА зізнався, що гра великого голландця надихала його особисто, а, розмірковуючи про Лігу Європи, додав: "Вона піклується про душу футболу. Ліга Європи - найбільш відкритий турнір Європи, і виграти його здатна величезна кількість клубів".

Взявши 15-кілограмовий трофей, ван дер Лаан зі свого боку зазначив: "Дякую за цей красивий кубок. Тримаючи його в руках, відчуваю ще більшу повагу до футболістів, які його вигравали. Проведення фіналу на "Амстердам Арені" - велика честь для нас".

Трофей вже бував раніше в столиці Нідерландів - у 1992 році його завоював місцевий "Аякс", який здолав у фіналі "Торіно" за правилом виїзного голу. Тоді турнір ще називався Кубком УЄФА, а фінал складався з двох матчів.

Посол фіналу Патрік Клюйверт назвав Лігу Європи дуже видовищним і цікавим змаганням. Клюйверт прийняв трофей на наступному етапі його шляху - на баржі кубок подолав шлях по знаменитих каналах Амстердама до Олімпійського стадіону, де він буде виставлений на загальний огляд.

До фіналу трофей Ліги Європи буде красуватися в різних місцях міста, а 15 травня його підніме над головою капітан переможців турніру.

Зараз ви читаєте новину «Платіні передав кубок Ліги Європи Амстердаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути