пʼятниця, 17 травня 2013 17:19

"Молодість, захотілося шашкою помахати" - в.о. президента УФГ прокоментував відставку попередника

"Молодість, захотілося шашкою помахати" - в.о. президента УФГ прокоментував відставку попередника
Сергій Душин керував УФГ 2 місяці. Фото: junior.kharkov.ua

Українська федерація гімнастики (УФГ) навела лад у "своєму домі", від чого спортсмени тільки виграють. Про це на прес-конференції в Міністерстві молоді та спорту України сказав в.о. президента асоціації Володимир Юр'єв. Нагадаємо, на позачерговому засіданні виконкому федерації її президентові Сергій Душину висловили недовіру і відправили у відставку.

"Ініціативна група, яка зібралася 7 травня, ініціювала скликання позачергового засідання Президії Федерації гімнастики, щоб висловити спільну думку про діяльність керівництва федерації. Позачергове засідання відбулося 14 травня, на ньому було поставлено питання про відсторонення від виконання обов'язків президента організації Сергія Душина", - сказав він.

Пан Юр'єв пояснив мотиви звільнення Душина.

"За два місяці виконання своїх обов'язків він грубо їх порушував, приймаючи одноосібні рішення з приводу участі українських спортсменів у міжнародних змаганнях. Не радячись з членами Президії, він фактично поставив під загрозу участь у змаганнях художніх гімнасток, приймав одноосібні рішення щодо складу технічних комітетів і т. д. Розібравшись з усіма фактами, члени Президії на позачерговому засіданні прийняли рішення про відсторонення Сергія Душина і першого віце-президента Федерації гімнастики Валерія Гончарова від роботи. Було також прийнято рішення призначити в.о. президента Української федерації гімнастики мене, а в.о. першого віце-президента - Ігоря Коробчинського. Думаю, що він, маючи великий досвід роботи у цій справі, допоможе мені на цій дуже відповідальній посаді", - відповів Володимир Юр'єв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українки можуть пропустити чемпіонат світу з художньої гімнастики

"Душин більше не є президентом Української Федерації гімнастики, його повноваження припинені. Відповідно, немає сенсу говорити про якусь відповідальність з його боку за стан справ в українській гімнастиці. Відповідальність лягає на тих, кого рішенням Президії обрано керівником організації", - сказав Юр'єв.

При цьому не вважає, що у федерації має місце бути якийсь конфлікт.

"Конфлікту як такого немає. Є конфлікт однієї людини, яка не враховуючи точки зору колегіального органу, почала приймати одноосібні рішення. Молодість, захотілося трошки шашкою помахати. Потрібно набиратися досвіду, вчитися працювати з людьми. Не можна очолювати орган, не поважаючи людей і не враховуючи їх точку зору. В іншому ніяких конфліктів не існує. Всі шість видів, які туди входять, працюють стабільно, виступають на міжнародній арені і показують хороші результати. Федерація розібралася, що до чого, будемо працювати нормально. Наші спортсмени тільки виграють від того, що ми навели лад у своєму домі."

Сергій Душин і Валерій Гончаров залишаються членами Президії федерації.

"Вони мають право брати участь у засіданнях Президії, їх голоси будуть враховуватися при прийнятті рішень, - підкреслив Юр'єв. - Зазначу, що прийнято рішення про проведення позачергової конференції, швидше за все, у грудні нинішнього року. Дату ми визначили з урахуванням графіка змагань, відряджень і т. д. Тоді ж відбудуться вибори нового президента федерації, в яких ті ж Душин і Гончаров мають повне право брати участь. Виберуть чи ні - інше питання."

Зараз ви читаєте новину «"Молодість, захотілося шашкою помахати" - в.о. президента УФГ прокоментував відставку попередника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути