вівторок, 18 серпня 2009 15:49

"Безсонова тільки підходить до вершини свого ідеалу" – Ірина Дерюгіна

"Безсонова тільки підходить до вершини свого ідеалу" – Ірина Дерюгіна

14-16 серпня у київському палаці Спорту пройшов етап Кубка світу з художньої гімнастики. До столиці з"їхалися грації з 29 країн світу, що стало рекордом для змагань такого рангу в цьому році. Були навіть художниці з екзотичних Малайзії, ПАР та Єгипту.

Ірина Дерюгіна навесні цього року вже провела змагання з художньої гімнастики - "Кубок Дерюгіної", якому присвоїли статус Гран-Прі. Таким чином Україна провела два престижних турніри протягом року.

- Ірино Іванівно, як у вас враження від турніру?

- Ми влаштували собі гарне тренування перед чемпіонатом світу і ви бачили, що команда готова, і молодь набирається досвіду, і Ганна Безсонова зараз у гарній формі. Головне для нас - вчасно підійти до старту.

- Як ви оціните виступ молодих українських гімнасток?

- Чесно кажучи, я дуже задоволена, тому що всі дуже старалися. Було дуже багато показових виступів у виконанні наших дівчат, адже успіх досягається не тільки через тренування. Українські гімнастки змушують всіх хвилюватися і нікого не залишають байдужими. Тому велику увагу в підготовці спортсменок ми приділяємо саме показовим виступам.

- Що скажете про Аліну Максименко?

- Дівчинка дуже хороша. На сьогоднішній день у світі є дві країни, які взагалі володіють предметами – це Україна і Болгарія. Це було видно по тому як гімнастки працюють з ними. Максименко ще у процесі. За рік вона зробила дуже великий стрибок. Ми для цього робили все можливе – провели два "домашніх" турніри. Нам потрібно було терміново підсилити друге місце збірної, щоб ніхто не помітив, що пішла Наталя Годунко.

- Зараз ми готуємо нове покоління гімнасток з прицілом на Олімпіаду і робимо все можливе, щоб Безсонова залишилась у спорті. Ганна ще не сказала свого слова. Сьогоднішня Безсонова тільки підходить до вершини свого ідеалу, що дуже важливо. Так натхненно вона вже давно не виступала. Дуже важко це робити у Києві, адже приходять вболівальники, дівчата хвилюються. Ганна виступила дуже спокійно, чітко. Єдина помилка у неї трапилася на дрібниці.

- Результат на чемпіонаті світу буде залежати від суддівства?

- Звичайно. По-перше, в Японії буде більше країн. По-друге, суддів обиратимуть за лотерейним принципом. Від комбінації країн у суддівській бригаді залежить дуже багато. Якщо нас судитимуть більш нейтральні країни, то результат буде вищим. Якщо ті, країни, які нас не люблять, то буде важко. Все дуже суб"єктивно і залежить від випадку.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Безсонова тільки підходить до вершини свого ідеалу" – Ірина Дерюгіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути