пʼятниця, 30 березня 2018 11:40

Михайличенко змінив Лобановського на посаді головного тренера київського "Динамо"
7

Легендарний гравець "Динамо", "Сампдорії" та "Рейнджерс" сьогодні відзначає ювілей. Олексію Михайличенко - 55 років! Вітаємо ювіляра та пропонуємо згадати життєвий шлях Олексія Олександровича - від перших кроків у футболі і до сьогодні.

Народився в Києві, і тому не дивно, що став вихованцем саме київського "Динамо". Потрапив до динаміської школи у віці 10 років. Його першим тренером був видатний Євген Котельников. В 1981 році дебютував в основному складі "Динамо" в чеміпонаті СРСР.

Автор: dofootball.com.ua
  Михайличенко в "Динамо"
Михайличенко в "Динамо"
В складі киян провів 8 років. 1986 року разом з "Динамо" виграв Кубок Кубків.
Автор: footclub.com.ua
  Михайличенко святкує перемогу разом з командою
Михайличенко святкує перемогу разом з командою
За час проведений в "Динамо" зіграв у 137 матчах, в яких забив 39 голів. За збірну Радянського Союзу зіграв 36 матчів, у яких відзначився 9 разів. Став олімпійським чемпіоном у Сеулі-1988.
Автор: sport.ua
  Пограв Олексій Олександрович і за збірну СРСР
Пограв Олексій Олександрович і за збірну СРСР
Після 8 років в "Динамо" Михайличенко вирішив спробувати себе в іноземному чемпіонаті. 1990 року перейшов до італійської "Сампдорії". Однак провів у команді лише рік, за який встиг зіграти 24 матчі та забити 3 м'ячі. Найпам'ятніший гол був забитий в матчі за Суперкубок УЄФА. Цей гол став єдиим у двоматчевому протистоянні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайличенко програв тільки Ван Бастену, Гулліту та Райкаарду

Після Генуї гравець вирушив підкорювати Шотландію. Михайличенко приєднався до найсильнішого на той час клубу в країні, Глазго "Рейнджерс". В складі команди провів 110 матчів, в яких забив 20 голів. 5 разів став чемпіоном Шотландії.
Автор: sport.ua
  Михайличенко в нижньому ряду крайній справа
Михайличенко в нижньому ряду крайній справа
1996 року завершив кар'єру гравця. Почав опановувати тренерську діяльність. Переймав досвід та був асистентом у самого Валерія Висольовича Лобановського. 2002 року став головним тренером київського "Динамо". Пропрацював два роки. 2003 року повернув звання чмепіона киянам. 2004-го покинув рідний клуб, став головним тренером молодіжної збірної України.
Автор: 1927.kiev.ua
  Михайличенко-тренер на прес-конференції.
Михайличенко-тренер на прес-конференції.
Найбільшим досягненням за 4 роки керівництва став фінал молодіжного Євро-2006. Україна стала віце-чемпіоном. При цьому експерти відзначали хороший стиль гри — обережна гра на виїзді і лише 7 пропущених голів у 12 матчах. Таким був доробок Михайличенка в молодіжній збірній.
Автор: segodnya.ua
  Олексій Олекcандрович вивів збірну U21 у фінал Євро-2006
Олексій Олекcандрович вивів збірну U21 у фінал Євро-2006
Успіхи молодіжки не залишились непоміченими, і в 2008 році Михайличенко очолив головну збірну України. Однак досягнути успіху з командою не зміг. Провів відбірковий цикл до Кубку Світу -2010. Зайняв друге місце в групі. Але в стикових матчах за вихід на ЧС програв за сумою двох матчів збірній Греції. ФЕдерація вирішила не продовжувати контракт з наставником.
В кінці 2010 Михайличенко очолив кафедру футболу Інституту фізвиховання і спорту НПУ ім. Драгоманова. 21 жовтня того ж року президент київського "Динамо" Ігор Суркіс офіційно заявив про призначення Олексія Михайличенка спортивним директором клубу.
Автор: noc-ukr.org
  Олексію Михайличенко 55 років!
Олексію Михайличенко 55 років!
Наразі Олексій Олександрович продовжує поєднувати роботу спортивного директора та професора кафедри футболу в інституті.
"Безмежна любов сотень тисяч вболівальників – це, мабуть, найвища нагорода, про яку мріє кожен футболіст. Саме таку любов упродовж багатьох років Вашої блискучої футбольної кар`єри дарували Вам вболівальники всієї Європи. Але впевнений, що найтепліші та найяскравіщі спогади у Вас пов`язані саме з виступами за легендарне київське "Динамо" вісімдесятих.

Вихованець динамівської футбольної школи, Ви змогли досягти рівня зірки світового футболу, ставши багаторазовим чемпіоном та володарем Кубка Радянського Союзу, чемпіоном Італії, чемпіоном Шотландії, володарем Кубка володарівКубків УЄФА, олімпійським чемпіоном у складі збірної СРСР та срібним призером чемпіонату Європи!

Творчого натхнення Вам, міцного здоров`я та сімейного благополуччя", - привітав Михайличенка президент київського "Динамо" Ігор Суркіс.

21 листопада 1986 року Олексій Михайличенко останнім серед гравців київського "Динамо" забив 4 м'ячі в одному матчі. Сталося це в грі проти "Зеніту" - 5:3.
Зараз ви читаєте новину «Михайличенко змінив Лобановського на посаді головного тренера київського "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути