Ексклюзиви
середа, 14 серпня 2013 11:05

Мессі подарував Папі Римському оливкове дерево
14

Нападник іспанської "Барселони" і збірної Аргентини Ліонель Мессі зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані напередодні товариського матчу футбольних збірних Аргентини та Італії.

Мессі в компанії партнерів по збірній і гравців з національної команди Італії у вівторок був удостоєний особистої аудієнції обраного в березня 2013 року Папи Франциска, який є співвітчизником Мессі і вболівальником аргентинського футбольного клубу "Сан-Лоренсо де Альмагро".

Кращий футболіст світу раніше неодноразово заявляв про бажання зустрітися з понтифіком і навіть пропонував присвятити йому майбутній чемпіонат світу-2014.

Вчора ж капітани команд Ліонель Мессі і Джанлуїджі Буффон подарували Папі Франциску оливкове дерево і футбольний м'яч з підписами гравців.

"Добре, що це товариський матч, а то б я не знав за кого вболівати. Ви популярні, і люди вас дуже шанують, що обтяжує вас додатковою відповідальністю. Не забувайте, що потрібно по-товариському ставитися один до одного, так як це було, коли ви були аматорами.

Пам'ятайте, що ви не тільки чемпіони, але, в першу чергу, люди. Директорам я зазвичай кажу, що футбол це спорт, а не бізнес. Буду молитися за вас і сподіватися, що ви будете молитися за мене теж", - сказав Папа Римський на зустрічі з футболістами.

"Ми привітали один одного, але це відбулося дуже швидко, так як на аудієнції було багато людей. Зустріч вийшла короткою, але дуже емоційною.

Для мене це був особливий день. Я був щасливий зустрітися з Папою. Завдяки футболу я неабияк поїздив світом, але ця зустріч залишиться незабутньою", - сказав Мессі.

Збірні Аргентини та Італії в середу, 14 серпня, проведуть товариський матч на честь Папи на Олімпійському стадіоні в Римі.

Зараз ви читаєте новину «Мессі подарував Папі Римському оливкове дерево». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути