Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2013 15:23

Новий Папа Римський живе з однією легенею

Новий Папа Римський живе з однією легенею
Фото: expres.ua

Виняткова скромність і незмінність в переконаннях є основними рисами, що відрізняють кардинала Хорхе Маріо Бергольо, який став першим главою Римсько-Католицької церкви з Південної Америки.

При цьому і в самій церкві, і поза нею тепер уже колишній архієпископ Буенос-Айреса має незаперечний і, за визнанням більшості, заслуженим авторитетом, запевнили представники аргентинської католицької церкви й світських кіл.

Небагатослівний, але завжди готовий прийти на допомогу, нескінченно далекий від усякої помпезності і хвастощів, строгий до себе - так характеризують Бергольо ті, хто за службовим церковної служби або у світському житті знаходився поряд з ним.

За їхніми словами, день Бергольо починається не пізніше половини п'ятого ранку, а закінчується зазвичай о 9:00 вечора. Розповідають, що, ставши кардиналом, Бергольо не став замовляти новий одяг, а попросив перешити той, що залишався від попередника. Близькі до нього люди говорять, що часто бачили, як він сам собі готує їжу. До конклаву, на якому Бергольо став Папою Римським Франциском, він жив у невеликому приміщенні на третьому поверсі будівлі, що примикає до Кафедрального собору Буенос-Айреса.

Відомо, що Бергольо великий шанувальник аргентинських письменників Хорхе Луїса Борхеса і Леопольдо Маречаля, а також російського письменника Федора Достоєвського. Він небайдужий до опери, танго, любить футбол і входить в число вболівальників клубу Сан-Лоренсо. Велике значення для нього мають символи - так, він фактично відродив традицію, за якою в кінці деяких служб священики кладуть руки на голови пастви.

Як зазначає британська The Guardian, Бергольо живе в маленькій квартирі, їздить на автобусі і має тільки одну функціонуючу легеню.

Серед основних характеристик Папи Франциска увагу зокрема приваблює те, що новий папа стверджує, що гомосексуалізм є однією з форм дискримінації щодо дітей, однак допускає такий вид контрацепції, як презервативи також щоб запобігти інфекції, а також той факт, що незважаючи на консервативну доктрину церкви, він критикував священиків, які відмовлялися хрестити немовлят, народжених від матерів-одиначок.

Архієпископ Буенос-Айреса, 76-річний єзуїт Хорхе Маріо Бергольо, був обраний 266-м Папою Римським 13-го березня під час п'ятого голосування на конклаві, який проходив у Ватикані. Закликав аргентинців не витрачати гроші на поїздку в Рим, щоб відсвяткувати його призначення в священний сан, а роздати їх бідним.

Зараз ви читаєте новину «Новий Папа Римський живе з однією легенею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути