Ексклюзиви
субота, 22 травня 2010 10:30

Маркевич виграв перший матч зі збірною України

Маркевич виграв перший матч зі збірною України

У п"ятницю, 21 травня, у Харкові збірна України нового зразка здійснила "малий дебют", обігравши у першому контрольному матчі команду першої ліги "Нафтовик" (Охтирка) з рахунком 3:0. У поєдинку, що відбувся за присутності понад 3 тисяч уболівальників, взяли участь усі футболісти, викликані на збір. З капітанською пов"язкою команду на поле вивів її багаторічний лідер Андрій Шевченко.

Найменше часу на полі провів Олександр Яковенко, котрий, здійснивши ривок на 2-й хвилині матчу, різко зупинився, тримаючись за задню поверхню стегна. М"язевий спазм не дозволив продовжувати гру: замість Яковенка вийшов Олійник. Чи не завадить ушкодження Яковенкові продовжувати роботу на зборі, лікарі національної команди з"ясують пізніше.

Збірна України, як і очікувалося, контролювала м"яч і на перших хвилинах чудові нагоди для взяття воріт після флангових передач партнерів отримали Денис Олійник та Євген Коноплянка, однак кожного разу вони били вище воріт.

Гра з головною командою країни стала добрим подразником для "Нафтовика", який зовсім не збирався грати роль хлопчика для биття і кілька разів серйозно погрожував воротам. Олександр Горяїнов двічі рятував команду, парируючи дальній удар Дмитра Башлая у верхній кут і ліквідуючи вихід Євгена Одинцова сам-на-сам.

З іншого боку, на компліменти заслужив і воротар охтирчан Євген Дейнеко, котрий витягнув м"яч з-під перекладини після класного удару Олександра Алієва зі штрафного. Команді з районного центру вдалося протриматися 41 хвилину: новачок збірної Євген Коноплянка, обігравши суперника, різко пробив, і м"ячу від рук голкіпера майнув у кут воріт − 1:0.

На другий тайм вийшов фактично інший склад збірної України. На полі залишилися лише троє учасників першої половини гри: Чигринський, котрий отримав капітанську пов"язку з рук Шевченка, а також Кобін і Олійник (усі три голкіпери зіграли по 30 хвилин).

Синьо-жовті збільшили перевагу в контролі м"яча і двічі забили. Спочатку знову відзначився дебютант збірної: на 60-й хвилині Денис Олійник, отримавши м"яч від Ігоря Худоб"яка, перехитрив голкіпера, пробивши у ближній кут воріт.

А під кінець матчу Кобін вивів на побачення з воротарем Марко Девича. З першої спроби останньому не вдалося переграти стража воріт, однак партнера підстрахував Євген Селезньов, котрий залишив м"яч в атаці і віддав такий пас Девичу, після якого гріх було не забити. В такий спосіб український серб відзначив чергову премію: перед матчем представники харківської радіостанції вручили йому приз "Народний футболіст", якого Девич удостоївся згідно із опитуванням радіослухачів.

Окрім голів, у другому таймі запам"ятався також ефектний епізод за участю Василя Кобіна, котрий спочатку пробив по воротах з льоту і щойно приземлившись на спину негайно здійснив стрибок у зворотному напрямку.

Матч закінчився спілкування футболістів з представниками мас-медіа і автограф-сесією гравців збірної. Найбільше уваги приділив фанам Дмитро Чигринський, котрий розписався на картках і сфотографувався майже з усіма бажаючими.Сьогодні у збірної України − день відпочинку, після чого продовжиться підготовка до першого з трьох офіційних товариських матчів.

Збірна України − "Нафтовик" (Охтирка) − 3:0

Голи: 1:0 Коноплянка (41), 2:0 Олійник (60), 3:0 Девич (83).

Україна: Горяїнов (П"ятов, 31, Дикань, 61), Ощипко (Польовий, 46), Чигринський, Михалик (Русол, 46), Кобін, Ротань (Федецький, 46), Яковенко (Олійник, 2), Коноплянка (Гусєв, 46), Алієв (Худоб"як, 46), Шевченко (Девич, 46), Мілевський (Селезньов, 46).

21 травня. Харків. УТБ "Металіст". 3 000 глядачів.

За матеріалами ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Маркевич виграв перший матч зі збірною України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути