вівторок, 22 травня 2012 08:42

"Манчестер Юнайтед" залишився найдорожчим спортивним брендом

"Манчестер Юнайтед" залишився найдорожчим спортивним брендом
Вартість бренду "МЮ" складає 853 мільйонів доларів ФОТО: redevils.ru

Англійський футбольний клуб "Манчестер Юнайтед" знову очолив список найдорожчих спортивних брендів, який щорічно складає агентство Brand Finance, повідомляє CNN в понеділок, 21 травня.

Вартість бренду "Манчестер Юнайтед" агентство оцінило у 853 мільйонів доларів. У порівнянні з 2011 роком "Манчестер Юнайтед" подорожчав на 29 відсотків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Манчестер Юнайтед" став найдорожчим брендом світу

Друге місце в рейтингу найдорожчих спортивних брендів зайняла "Баварія", оцінена в 786 мільйонів доларів. Зростання вартості бренду цього клубу за рік склало 59 відсотків. У рейтингу 2011 року "Баварія" була лише четвертою.

Мадридський "Реал" з оцінкою бренду в 600 мільйонів доларів розмістився на третьому рядку. За минулий рік "Реал", за даними Brand Finance, втратив 7 відсотків вартості і спустився на одне місце в рейтингу. Головний суперник "Реала" в іспанському чемпіонаті - "Барселона" - займає четверте місце. Вартість бренду "Барселони" оцінили в 580 мільйонів доларів - на 8 відсотків менше, ніж роком раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вудс і "Манчестер Юнайтед" стали найдорожчими у світі

Замикає п'ятірку найдорожчих спортивних брендів лондонський "Челсі", оцінений в 398 мільйонів доларів. За рік "Челсі" подорожчав на 27 відсотків. У рейтингу 2011 року "Челсі" займав також п'яте місце.

При складанні рейтингу агентство Brand Finance враховувало різні джерела доходів клубів, включаючи продаж квитків на матчі, спонсорські контракти, продаж сувенірної продукції, а також прав на телетрансляції.

Зараз ви читаєте новину «"Манчестер Юнайтед" залишився найдорожчим спортивним брендом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути