вівторок, 15 травня 2012 18:28

Гіггза визнали кращим футболістом в історії Прем'єр-ліги

Гіггза визнали кращим футболістом в історії Прем'єр-ліги
Райан Гіггз. Фото: afp.com

Півзахисник "Манчестер Юнайтед" Райан Гіггз визнаний кращим футболістом в історії англійської футбольної прем'єр-ліги, яка існує 20 років. Про це повідомляє офіційний сайт турніру. 38-річний Гіггз є єдиною людиною, яка провела у прем'єр-лізі всі 20 сезонів.

Кращим гравцем в історії турніру Гіггза визнали за підсумками голосування футбольних експертів. Іншими номінантами на приз найкращому футболістові були Денніс Бергкамп, Ерік Кантона, Тьєррі Анрі, Рой Кін, Кріштіану Роналду, Пол Скоулз, Алан Ширер, Патрік Вієйра і Джанфранко Дзола.

Гіггз провів в "Манчестер Юнайтед" всю професійну кар'єру. З цим клубом він 12 разів виграв чемпіонат Англії, по чотири рази - Кубок країни і Кубок ліги. Два рази Гіггз у складі "МЮ" переміг у Лізі чемпіонів. У прем'єр-лізі Гіггз провів 598 матчів - більше, ніж будь-який інший гравець. За збірну Уельсу півзахисник провів 64 матчі і забив 12 голів.

Приз кращому тренеру за всю історію прем'єр-ліги отримав наставник "Манчестер Юнайтед" сер Алекс Фергюсон. 70-річний фахівець 12 раз привів свою команду до перемоги в чемпіонаті Англії, п'ять разів - в Кубку Англії і чотири рази в Кубку ліги. Фергюсон двічі виграв з "МЮ" Лігу чемпіонів і один раз - Кубок Кубків.

Зараз ви читаєте новину «Гіггза визнали кращим футболістом в історії Прем'єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути