Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2009 22:44

Львів"яни виступають проти проведення Євро-2012

Львів"яни виступають проти проведення Євро-2012
Через економічну кризу Україна може втратити від проведення "Євро-2012", а не здобути. Водночас Львів ризикує опинитися перед розбитим коритом, коли почне будувати стадіон своїм коштом і не завершить його, – про це сьогодні, 29 січня, на прес-клубі у Львові заявив координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех. Тема засідання: "Чи загрожує економічна криза проведенню "Євро-2012"? Він додав, що перед поданням заявки на "Євро-2012" влада або неналежно оцінила свої ресурси, або ж свідомо затягла країну у цей глухий кут.

"Бо сьогодні відсутні ресурси як у міському бюджеті, так і у Держбюджеті, – зазначив Олег Мацех. – Також тепер усім стало зрозуміло, що інвестора стадіону теж не має і не буде. Адже на одному стадіоні, де відбудуться лише два матчі, заробити неможливо. І чи потрібно Львову другий стадіон?".

Водночас, за його словами, львівський бізнес лише намагається використати підготовку до "Євро-2012" на свою користь і не більше: починають хаотично розміщувати готелі, що загрожує нищенню пам"яток, беруть землю за безцінь. "Є ще шанс сказати правду і почати виходити з тих умов, в яких ми опинилися, щоб не зганьбитися остаточно", – наголосив Олег Мацех.

Натомість голова адміністративної ради Львівської міської ГО "Спілка консультантів "Експерт-група" Андріан Фітьо взагалі заявив, що, подавши заявку на проведення "Євро-2012", хтось сильно підставив Україну. Адже коли в Португалії на підготовку до "Євро" витрачалося 5% ВВП, в Австрії – 0,2%, то в Україні – цілих 20%. А будівництво стадіону у Львові, за його словами, є найдорожчим в Європі і поглине 10 річних бюджетів розвитку міста, тому жодне місто в світі на таке не погодилося б.

zik.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Львів"яни виступають проти проведення Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути