пʼятниця, 02 листопада 2012 13:16

Лозанна знову перенесла рішення по матчу "Металіст" - "Карпати"

Лозанна знову перенесла рішення по матчу "Металіст" - "Карпати"

Спортивний арбітражний суд в Лозанні(КАС) винесе ухвалу у справі про нібито "договірний" матч ФКА "Металіст" - ФК "Карпати" в період часу до 14 грудня 2012 року.

Ця інформація доведена до відома сторін у формі офіційних листів. Відповідно, раніше обнародувана рядом ЗМІ дата 3 листопада не відповідає дійсності.

В той же час, як повідомив представник ФКА "Металіст" в Спортивному арбітражному суді в Лозанні Маркіян Ключковський. "Терміни, встановлювані КАС, для винесення ухвал служать лише приблизним орієнтиром. Швидкість винесення ухвали залежить виключно від підготовки його тексту трьома арбітрами, що слухають справу. Враховуючи те, що ця справа - одно з найбільших за об'ємом в практиці КАС, термін ухвалення рішення закономірний".

Нагадаємо, у квітні 2008 року футболісти Карпат нібито за певну винагороду програли Металістові. У цьому почесному президентові львівського клубу Петру Димінському признався гравець Карпат Сергій Лащенков. Бесіда була записана на відео і до літа 2009 року лежала під сукном. Потім скандальний запис опинився у ФФУ, Григорій Суркіс не став замовчувати проблему, а на додаток до всього і УЄФА зацікавився ходом розслідування.

На підставі досліджених матеріалів комісія в серпні 2010 року вирішила, що матч був проведений з порушенням норм спортивної етики і носив договірний характер. Було прийнято рішення анулювати результат, зарахувати командам по технічній поразці, зняти по 9 очок і оштрафувати клуби на 25 тисяч у.о. кожен. Клуби скористалися правом на апеляцію і вирішили добиватися правди у Лозанні.

Зараз ви читаєте новину «Лозанна знову перенесла рішення по матчу "Металіст" - "Карпати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути