середа, 13 грудня 2017 21:00

Ломаченко – не король. Але все до того йде

Ломаченко – не король. Але все до того йде
"Це трохи не така перемога, після якої включають "Віват, Король". Фото: apostrophe.ua

Минулої неділі в Нью-Йорку, США, Василь Ломаченко змусив здатися четвертого поспіль суперника. Цього разу біглого кубинця Гільєрмо Рігондо у першому в історії поєдинку двох дворазових олімпійських чемпіонів. До бою обидва входили у когорту найкращих боксерів-професіоналів сучасності за версією американського журналу "The Ring". Були, відповідно, на третьому і четвертому місцях.

Gazeta.ua розмірковує, чи є тепер "законні" підстави визнати українця новим королем P4P-рейтингу – класифікації найкращих незалежно від вагової категорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо скільки Ломаченко заробив за бій з Рігондо

Василь одразу після перемоги – дещо затьмареної сильним забоєм кисті руки, через який Ріго знявся з бою в перерві між шостим і сьомим раундами – отримав приз Мохаммеда Алі від Асоціації ветеранів боксу Нью-Йорка за досягнення в цьому році. Він переміг у номінації "International Fighter of the Year". Перемога також вивела "Хай-Тека" на перше місце рейтингу CompuBox серед чинних боксерів, які пропускають найменше ударів. Також у різних кінцях планети все гучніше лунають голоси експертів та фанатів на користь Ломаченка, як нового "лідера паунду".

За рівнем майстерності, багатим техніко-тактичним арсеналом, стилем, у якому він розбирається і змушує здаватися своїх суперників, боксерським IQ, вишуканістю і довершеністю свого боксу Ломаченку справді важко знайти конкурентів. Але чи достатньо цього набору щоб обійти у рейтингу казахстанця Геннадія Головкіна та американця Теренса Кроуфорда?

Головкін "чемпіонить" з 2010 року, провів 18 успішних захистів титулів, зібрав у своїй колекції три пояси за основними версіями. Не знає поразок за однією нічиєї і 37-ми перемогах – 33 нокаути.

Кроуфорд у 2014 році став чемпіоном світу у легкій вазі і двічі його захистив. У 2015 році завоював чемпіонський титул у першій напівсередній вазі. Торік став абсолютним чемпіоном світу – рідкісне досягнення, зібравши всі чотири чемпіонські титули. Залишив їх вакантними і перейшов у наступну – напівсередню – вагову категорію. Загалом провів 10 чемпіонських боїв. Всього має 32 поєдинки – усі виграв, 23 рази нокаутом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ломаченка назвали дату наступного бою

Що Ломаченко? У профі-боксі з осені 2013 року. Провів усього 11 боїв, 10 виграв, 8 нокаутів, один програв. Лише один поєдинок – перший - був не за чемпіонський титул. Є чемпіоном світу у двох вагових категоріях.

Досягнення Василя не співмірні з його головними конкурентами

Навіть з цієї сухої статистики зрозуміло, що досягнення Василя не співмірні з його головними конкурентами. Єдине, чого бракує – титульних боїв та елітних суперників. Для початку треба спробувати об'єднати титули у нинішній вазі. Вийде чи ні - підніматися вгору. Там стати чемпіоном у третій категорії. Для отримання статусу лідера рейтингу "Pound-for-pound" Василеві реально бракує двох-трьох перемог над топовими бійцями. Це може бути володар титулу WBC у першій легкій вазі мексиканець Мігель Берчельт, чемпіони у легкій вазі венесуелець Хорхе Лінарес та американець Майкі Гарсія. Усіх називають серед потенційних суперників аккерманця. Тоді більше ні в кого не виникатиме жодних сумнівів.

Показовий випадок стався у ринзі одразу після перемоги над Рігондо. Тренер з фізпідготовки Сесіліо Флорес начепив Василеві на голову заздалегідь приготовлену корону. Але за якусь мить батько-тренер боксера її зняв. Геніальний Анатолій Миколайович все прекрасно розуміє. Ще не настав правильний час. І це трохи не така перемога після якої вмикають "Віват, Король".

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко – не король. Але все до того йде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути