понеділок, 05 березня 2018 14:50

"Купили квартири" - Бандурко прокоментував звинувачення в розтраті грошей УЄФА

"Купили квартири" - Бандурко прокоментував звинувачення в розтраті грошей УЄФА
Бандурко: "Домовилися з Бубкою, що розділимо територію". Фото: google.com

Перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко в інтерв'ю програмі "ПроФутбол" прокоментував звинувачення в розтраті €2 млн від УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бандурко "кинув" ФФУ на 2 млн євро

"Ми тільки починаємо засідання, і першим питанням на порядку денному стоять Гореничі - "нецільове використання коштів УЄФА". Написано "можливо", вкидання таке йде. Такий поворот подій був для мене не новий. Якщо ви хочете виставити загородження або, інакше кажучи, "пресонути", то треба ще якесь питання дати, щоб на його тлі було складно зорієнтуватися.

Землю ми не могли оформити на ФФУ. Нам виділили ділянку колишнього танкового іподрому в селі Гореничі. Там тільки пішла вся техніка і нам пішли назустріч у цьому питанні. Потрібно було виселяти військовослужбовців, ми частково компенсували витрати на це. Ми хотіли швидко зробити справу. Ті, хто займається справами, знає, що бувають різного роду рухи, але не в контексті коштів. Ми взяли три "транші солідарності". Він дається щорічно на розвиток дитячого футболу тільки футбольним клубам. Але для того, щоб залучити їх на бік ФФУ, треба було провести зустріч", - сказав Бандурко.

Ми залишили $ 37 млн ​​команді, яка змінила нас в 2012 році

"Я особисто був присутній на всіх трьох засіданнях ліги. Ми попросили три транші саме на розвиток цієї бази. Там виходило близько €2 млн за три сезони. Ми зібрали ці гроші, акумулювали їх, купили квартири, зробили проект, посилили електроживлення території, тому що треба було працювати зі свердловиною для води. Ми розібрали всі старі бетонні споруди і очистили ангари, які нам би стали в нагоді. Ми вигребли площу для шести полів і поставили там охорону.

До 2012 року ми робили все, щоб встигнути завершити ці роботи. Домовилися з Бубкою, що розділимо територію за видами. Частину візьме на себе Бубка, а нам потрібно лише 6 полів, роздягальні і все інше, що відповідало б базі юнацької та національної збірної. На жаль, ми не встигли цього зробити, ми залишили $37 млн ​​команді, яка змінила нас 2012 року", - резюмував чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павелко розповів про подальші перспективи справи з "кидком" Бандурка

Минулого тижня на адресу першого віце-президента асоціації Олександра Бандурка висунули звинувачення у великій розтраті коштів. Він спільно з тодішнім президентом ФФУ Григорієм Суркісом так і не побудував базу для збірної в Гореничах, а всі гроші безслідно зникли. Зокрема, на 40 га землі під Києвом планували побудувати манеж і близько 10 повноцінних футбольних полів. Однак реально побудували лише паркан, а 2010-го проект офіційно закрили.

Зараз ви читаєте новину «"Купили квартири" - Бандурко прокоментував звинувачення в розтраті грошей УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути