Ексклюзиви
пʼятниця, 28 березня 2008 18:17

Кріштіану Роналду бере участь в акції зі збору коштів для Афганістану

Лідер португальської футбольної збірної Кріштіану Роналду став послом благодійної програми "Забий за Червоний Хрест". Кошти, зібрані в ході інтернет-кампанії, будуть направлені в Афганістан для допомоги постраждалим від протипіхотних мін.

Кампанію почали президент УЄФА Мішель Платіні і президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Якоб Келленбергер. В рамках проекту бажаючі можуть пожертвувати гроші на сайті www.scorefortheredcross.org. Пожертвування приймаються достатньо незвично - фанатам пропонується підтримати улюблену збірну, купивши для неї певну кількість віртуальних голів. За один гол доведеться заплатити один євро, мінімальна сума пожертвування - 7 євро.

За підсумками кампанії команда з найбільшою кількістю голів буде оголошена "найгуманнішою". На сайті акції повідомляється, що серед її учасників будуть розіграні призи, зокрема квитки на Євро-2008.

Зараз лідером зі збору пожертвувань є команда Австрії. Команди Швейцарії і Франції займають друге і третє місця, а за інші збірні пожертвувань поки не надходило.

Міжнародний комітет Червоного Хреста був вибраний УЄФА як партнер з благодійності на Євро-2008. У листопаді 2007 року стало відомо, що УЄФА пожертвує Червоному Хресту чотири тисячі євро за кожен гол, забитий на майбутньому чемпіонаті Європи.

Співпраця організацій почалася в 1997 році, коли УЄФА підтримав кампанію Червоного Хреста проти використання протипіхотних мін. Зі слів Мішеля Платіні, за десять років Європейський союз футбольних асоціацій зібрав для Червоного Хреста більше восьми мільйонів швейцарських франків.

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «Кріштіану Роналду бере участь в акції зі збору коштів для Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути