четвер, 25 жовтня 2007 16:08

Контадор перейшов у велокоманду "Астана"

Діючий переможець "Тур де Франс" іспанець Альберто Контадор з американської команди "Diskovery Channel", що завершує існування, був головною трансферною метою багато професійних велогрупп. Сам він давно мав твердий намір послідувати за своїми начальниками Йоханом Брюнелем і Вячеславом Екимовим в казахстанську "Астану". Але зустрів активну протидію, зокрема, з боку свого особистого менеджера знаменитого Тоні Ромінгера. Проте іспанець підписав контракт.

Докладніше про останні новини з "Астани" розповів віце-президент Федерації велоспорту Казахстану Микола Проськурін.

- Підписанням контрактів займається зараз Брюнель - йому довірена вся повнота менеджерських функцій, - повідав Микола Проскурін. - Альберто Контадор говорив, що йде "в абсолютно нову "Астану". В значній мірі це дійсно так - склад команди дуже сильно оновлюється, міняється спортивне керівництво. Точно вирішено, що з росіян у нас продовжить виступати Сергій Іванов, з Discovery приходить Володимир Гусев. Литовець Томас Вайткус не тільки приходить разом з ним, але має намір і пожити в Казахстані. Якщо говорити про надзадачу, вона гранично ясна. Йохан Брюнель - людина гранично амбітний. І якщо він передумав закінчувати кар"єру і залишився в спорті, то тільки тому, що вірить в здатність нашої команди добиватися найвищої мети. Для нього це перемога на "Тур де Франс". Хочеться і багато чого іншого, але ця гонка стоїть осібно.

Микола  Проскурін також розповів, що в "Астані" вводиться власна антидопінгова програма. "Таке віяння часу. Питання боротьби із забороненими препаратами хворобливе, і, треба сказати відверто, чіткій стратегії не є видимим. У мене створюється враження, що все йде у бік максимальної бюрократизації процесу. Крім того, будь-яку проблему потрібно вирішувати в комплексі, а натомість велоспорт вибраний якимсь полігоном для випробувань. В цей час в інших видах спорту люди, що ухвалюють рішення, тільки сміються, спостерігаючи за тим, що відбувається з боку і не роблячи навіть десятої частки того, що робиться у велоспорті.
Зараз ви читаєте новину «Контадор перейшов у велокоманду "Астана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути