понеділок, 15 квітня 2019 13:30

Клуб Першої ліги заробив на договірних матчах майже 10 млн євро

Клуб Першої ліги заробив на договірних матчах майже 10 млн євро
ПФК "Суми" отримали дуже серйозні звинувачення на свій рахунок.

Голова Комітету етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка розповів про незаконну діяльність ПФК "Суми", пов'язану з проведенням договірних матчів. Італієць відзначив, що команда заробляла і на своїх перемогах, і на поразках.

"Суми" займалися 2 видами матч-фіксінгу: підкуп арбітрів або суперника, або ж ставки на свою перемогу. Тоді "Суми" перемагали, а ставка приносила прибуток. Та коли вони не платили арбітрам і поступалися, то грали проти себе на контору, робили на цьому гроші. Тобто ФК "Суми" заробляли і на своїх поразках, і на своїх перемогах", — розповів Баранка в ефірі програми "Великий футбол".

Голова Комітету етики та чесної гри ФФУ зазначив, що ПФК "Суми" за весь час на ставках заробив майже 10 млн євро.

"Суми" — це одна з найрезонансніших справ в Європі, пов'язаних із договірними матчами. Вони робили ставки і в Україні, і за кордоном, але переважно це відбувалося на азійських букмекерських ринках. Якщо говорити про оцінки, скільки вони заробили на цих оборудках, то мова йде про 10 мільйонів євро", - сказав Баранка.

Нагадаємо, у листопаді торік Генпрокуратура направили до Комітету етики і чесної гри ФФУ офіційний лист із доказами участі ПФК "Суми" у договірних матчах.

У квітні КДК ФФУ позбавив ПФК "Суми" статусу професійного футбольного клубу, а президент клубу Ростаслав Козар і футболісти Олег Давидов, Єгор Луговий, Тарас Дурай, Сергій Гаращенков отримали довічну дискваліфікацію.

Однак тренер сумської команди Олег Лутков заявив, що керівництво ПФК "Суми" подасть апеляцію на рішення КДК ФФУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Першій лізі побили головного арбітра матчу

На даний момент ПФК "Суми" знаходяться на 13 місці турнірної таблиці Першої ліги, маючи в своєму активі 15 очок після 20 матчів. Наступний матч команда проведе 18 квітня проти "Оболоні-Бровар".

Зараз ви читаєте новину «Клуб Першої ліги заробив на договірних матчах майже 10 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути