середа, 20 травня 2009 09:40

Клінсманн і ван Бастен можуть очолити "Зеніт"

Клінсманн і ван Бастен можуть очолити "Зеніт"

Кандидатами на пост головного тренера пітерського "Зеніту" стали німець Юрген Клінсманн і голландець Марко ван Бастен. Один з цих фахівців після закінчення сезону-2009 може змінити на посту наставника клубу Діка Адвоката. Адвокат найближчим часом повинен підписати контракт із збірною Бельгії.

Голландський тренер "Зеніту" підпише контракт з Федерацією футболу Бельгії 25-26 травня. Його угода з російським клубом діє до кінця 2009 року, і питання про відставку Адвоката в "Зеніті" вже вирішене. Зарплата голландця в збірній Бельгії складе один мільйон євро на рік мінус податки.

Вибором нового головного тренера "Зеніту" займатиметься Ігор Корнєєв - помічник наставника збірній Росії Гуса Хіддінка. Недавно Корнєєв був призначений в "Зеніт" на посаду "менеджера з мультифункцій". Минулого тижня він побував в розташуванні клубу і зустрівся з Адвокатом і генеральним директором "Зеніту" Максимом Мітрофановим.

Інформація про те, що кандидатами на пост головного тренера російського клубу стали Клінсманн і ван Бастен, носить неофіційний характер. Клінсманн в кінці квітня 2009 року був звільнений з мюнхенської "Баварії". Раніше він працював із збірною Німеччини, і під його керівництвом німці завоювали бронзові медалі чемпіонату світу 2006 року.

Ван Бастен в сезоні-2008/09 тренував амстердамський "Аякс", але вже оголосив, що йде з клубу. Раніше ван Бастен працював із збірною Голландії. Під його керівництвом команда доходила до 1/8 фіналу чемпіонату світу 2006 року і до 1/4 фіналу Євро-2008.

За матеріалами Лента, "Советский спорт"

Зараз ви читаєте новину «Клінсманн і ван Бастен можуть очолити "Зеніт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути