четвер, 24 січня 2008 15:26

Італійські футбольні арбітри не хочуть подавати руку гравцям

Італійським футбольним арбітрам не подобається після матчу потискувати руки гравцям.

Про таку несподівано виниклу проблему усередині суддівського корпусу країни, та і взагалі в італійському футболі, у вівторок повідомила італійська La Gazzetta dello Sport.

Післяматчевий обмін рукостисканнями, на зразок хокейних, був введений в серії A зовсім недавно, проте, як з"ясувалося, судді відчувають себе украй некомфортно, оскільки футболісти використовують цю церемонію для того, щоб висловити арбітрам все, що вони думають з приводу їх суддівства. Як правило, ці відгуки повні негативу, тому судді бажали б ігнорувати обмін рукостисканнями і йти в роздягальню відразу після фінального свистка, повідомляє видання.

Частково поголовна критика суддів в італійському чемпіонаті пояснюється тим, що через скандал навколо договірних матчів у 2006 році, серед учасників якого фігурували декылька арбітрів-ветеранів, місцева Футбольна федерація була вимушена запросити до обслуговування матчів елітного дивізіону суддів-новачків, які раніше працювали в нижчих лігах і, відповідно, не мають необхідного досвіду.

Нові арбітри мають кристально чисту репутацію, вони готуються під керівництвом знаменитого Пьерлуїджі Колліни, одного з кращих в недавньому минулому футбольних рефері світу. Але це не рятує їх від критики, тим паче, що ряд оглядачів відзначає у суддів "психологічну залежність" перед іменитими клубами.

Згідно статистиці, в матчах міланського "Інтера", який лідирує в чемпіонаті, судді лише один раз призначали пенальті у ворота цієї команди і сім разів - у ворота її суперників. Причому, на думку видання, у ряді випадків свистки на користь міланців були вельми спірними.

Джерело: "Спорт.com.ua"
Зараз ви читаєте новину «Італійські футбольні арбітри не хочуть подавати руку гравцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути