середа, 02 червня 2021 21:00

"Непокоїть не виклик Судакова, а гра збірної" - експерт

"Непокоїть не виклик Судакова, а гра збірної" - експерт
Георгій Судаков не став основним у "Шахтарі". Фото: "Шахтар"

Колишній тренер сімферопольської "Таврії" Олег Федорчук прокоментував остаточну заявку збірної України на Євро-2020.

"Всі обговорюють включення 18-річного Судакова в остаточний список на Євро. Однак навряд чи тренерський штаб вийде за межі основної обойми в 14-15 гравців, – каже Олег Вікторович. – Зазвичай тренери на таких серйозних турнірах обходяться основною обоймою. Тому Судаков має всі шанси просидіти турнір на лаві запасних. Хоча інколи трапляються й винятки. Історія із Судаковим не йде ні в яке порівняння з тим тиском, який відчував тренер збірної Італії Енцо Беарзот. Тоді напередодні Кубка світу-82 він узяв на турнір Паоло Россі, який два роки не грав у футбол узагалі, бо мав темну історію з договірними матчами. І навіть трохи сидів у в'язниці. Більше того, тренер випускав його на кожну гру і гравець провів божевільний тиждень, знищивши по черзі збірні Бразилії, Польщі й ФРН. У нашій історії теж повно подібних прикладів. Свого часу Лобановський ввів до складу Івана Яремчука, який прийшов із другої ліги. Або на Кубку світу-1990 вперто ставив до складу молодого спартаківця Ігоря Шалімова.

Тренери на таких серйозних турнірах обходяться основною обоймою

Тобто кожен відбір має свій прецедент і дивуватися вибору тренерів не варто. Дивно тільки, що гра того ж Судакова проти Бахрейну не вразила ні глядачів, ні фахівців. Не варто забувати, що Луїш Каштру, маючи дефіцит центральних півзахисників в останніх матчах "Шахтаря", все одно не ставив Судакова до основного складу.

Однак непокоїть не Судаков, а гра, яку демонструє наша збірна. Таке враження, що третій матч поспіль з перемінним успіхом продовжується гра зі збірною Фінляндії, яку ми почали ще в березні. Поки не видно навіть проблисків тієї гри, коли ми декласували Сербію чи перемогли Португалію з Іспанією. Хоча й тут не обійшлося без подібних випадків. Та ж Італія в 1982 році розпочала з трьох нічиїх, висіла на волосинці, але розігралася і стала чемпіоном світу. Або збірна Блохіна до відбору на Кубок світу-2006 не виграла жодної товариської гри, але в підсумку достроково фінішувала першою в групі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярмоленка віддадуть у московський "Спартак"

Збірна України першу гру на Євро зіграє 13 червня в Амстердамі проти збірної Нідерландів. 17 червня в Бухаресті ми зустрінемося зі збірною Північної Македонії, а 21-го – зі збірною Австрії.

Зараз ви читаєте новину «"Непокоїть не виклик Судакова, а гра збірної" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути