Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2018 14:06

Ігор Суркіс розповів, як хотів залишити "Динамо"

Ігор Суркіс розповів, як хотів залишити "Динамо"
Ігор Суркіс зізнався, що хотів усе кинути. Фото: ФК "Динамо"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс, який сьогодні відзначає 60-річний ювілей, згадав найскладніший період у життєдіяльності клубу.

"Чи був момент, коли доля "Динамо" повисла на волосині? Напевно, так. На початку 2016-го, у розпал переслідування мене і моїх рідних, коли під час націоналізації "Приватбанку" нас, звичайних вкладників, ні з того ні з сього звинуватили у причетності до управління підприємством і заблокували рахунки - було серйозне бажання кинути все і голосно вимовити "Платіть самі!". Ну, а як ще? Заблокували-то рахунки, які працювали виключно на "Динамо"... І тоді спочатку я подумав про те, якою буде реакція футболістів і тренерів, а потім вирішив боротися до кінця. Тихо, спокійно, не влаштовуючи жодних демонстрацій - але боротися!

Витримати довелося чимало. Одна справа, коли тебе намагаються пограбувати на вулиці, і зовсім інша - коли подібне розгортається на державному рівні. Чимало вдалося - судячи з того, що всі суди в Україні ми виграли з першої до третьої інстанції, наша судова система все-таки трохи ожила і почала працювати. Так з першого ж заходу нам вдалося показати всю несправедливість цієї атаки! При чому там "Динамо", при чому там ми...

Одна справа, коли тебе намагаються пограбувати на вулиці, і зовсім інша - коли подібне розгортається на державному рівні.

Вважаю, що ми з партнерами вкладаємо в футбол, насамперед, душу і серце. Це не порожні слова. Говорити, припускати і навіть звинувачувати, ніби ми збираємося коли-небудь повернути все, що вклали, абсурдно. Моя донька каже: тато, живи 100 років і не думай залишити мені "Динамо"! Наші діти вже мислять по-іншому. Якщо ви запитаєте у дітей Григорія Михайловича, відповідь почуєте ту ж. Це навіть не благодійність. Є бренд, і ми повинні його підтримувати!

2 роки нам вдавалося перемагати у чемпіонаті, зараз 2 роки ми програємо, але знаходимося в перехідному періоді - йде омолодження команди. Ми зробили ставку на своїх вихованців. Певні результати вже спостерігаються. Навіть не зовсім дружній нам канал зазначив в одному з репортажів, що в "Динамо" грає 7 вихованців. Значить, ми рухаємося в правильному напрямі. Назвіть мені ще один клуб Європи, де зараз грає стільки своїх вихованців? І є ще чимало талановитих хлопців, - заявив Суркіс "Динамо" Київ від Шурика".

За роки керівництва клубом Ігорем Суркісом київське "Динамо" завоювало 6 титулів чемпіона України, 6 Кубків України і 7 суперкубків України.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Суркіс розповів, як хотів залишити "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути