Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 10:46

Хемілтон за кар"єру заробить більше мільярда доларів

Хемілтон за кар"єру заробить більше мільярда доларів

Не зважаючи на те, що Льюіс Хемілтон не виграв ще жодного чемпіонського титулу в гонках "Формули-1", зовсім скоро він стане найбільш високооплачуваним спортсменом Великобританії. На додаток до свого окладу в команді "Макларен-Мерседес", що становить 30 мільйонів доларів на рік (150 млн. на 5 років), Хемілтон ось-ось повинен підписати трирічний контракт як мінімум на 20 мільйонів доларів з Reebok. Також він ось-ось повинен підписати угоду і з іншим гігантом - Pepsi. Причому цей контракт, з чуток, буде вигіднішим попереднього. Потенційно, Льюіс найбагатший спортсмен світу.

Крім зарплати "Макларен-Мерседес" пропонує Хемілтону безліч всіляких бонусів і виплат, які 23-річний гонщик отримає за підсумками сезону залежно від спортивних результатів і результатів фінансової діяльності команди. Отже, тільки завдяки цьому вже в нинішньому році Льюіс напевно обійде знаменитого футбольного багача Девіда Бекхема.

Люди, близькі до Льюіса і до його батька Ентоні, який є менеджером сина і до цих пір чинить опір усім спробам знайти йому професійного менеджера і помічника по зв"язках з пресою, вважають, що гонщик зможе заробити за кар"єру понад 1 мільярд доларів.

Фінансові успіхи Хемілтона дозволять йому увійти до списку найбільш високооплачуваних спортсменів світу за 2008-2009 роки за версією журналу "Форбс". За підсумками 2006-2007 років найбагатшим став американський гольфіст Тайгер Вудс. З червня 2006-го по червень 2007-го він заробив 100 мільйонів доларів і більш ніж удвічі перевершив за цим показником американського боксера Оскара Де Ла Хойю (43 мільйони). До Вудсу, єдиному гольфісту, який вигравав в одному сезоні всі чотири чемпіонські титули, вишикувалася довга черга компаній, які хотіли б, щоб він рекламував їх товари. Більше всього грошей - понад 150 мільйонів доларів - він отримав від Nike. В кінці 2006 року Тайгер підписав з фірмою черговий 5-річний контракт на загальну суму не менше 125 мільйонів. У 100 мільйонів доларів оцінюється його 5-річна угода з PepsiCo. Це найбільший в історії контракт, підписаний спортсменом з фірмою по виробництву напоїв. Вудс також співпрацює з такими фірмами, як Accenture, AmericanExpress, Buick/general Motors, TAGHeuer, Gillette, Netjets, ElectronicArts.

Журнал EsquireMagazine, який зацікавився фінансовим станом Вудса, підрахував, що за кар"єру він уже заробив 650 мільйонів доларів і в 2010 році першим зі спортсменів перейде історичний рубіж в 1 мільярд. Тим часом зі 100 мільйонів доларів, отриманих ним у 2006-2007 роках, призові склали лише 13 мільйонів. Усього ж на полі для гри в гольф Тайгер заробив за кар"єру 77 мільйонів.

Найбільше представництво в списку 25 найбільш високооплачуваних спортсменів світу у баскетболі - сім осіб. Усі вони виступають у НБА. Лідер серед них Кобі Брайант з "Лос-Анджелес Лейкерс" заробив у 2006-2007 роках 32,9 мільйони доларів і посів загальне сьоме місце. У списку "Форбс" четверо гольфістів. Причому займають вони найвищі позиції. На третьому місці з 42,2 мільйонами знаходиться Філ Мікельсон.

Четвертим за доходами став колега Хемілтона, 28-річний пілот команди "Феррарі" Кімі Райкконен, який "накатав" на значних 40 мільйонів доларів. Правда, за цим показником він сильно відстає від Міхаеля Шумахера, який в роки свого розквіту заробляв удвічі більше. Всього ж гонщиків, включаючи італійського мотоцикліста Валентіно Россі (30 мільйонів доларів, 11-е місце), як і гольфістів, четверо.

Бекхем з 33 мільйонами доларів на шостому рядку рейтингу спортивних багачів. Неподалік бразилець Роналдо. У нього 31 мільйон. Стільки ж у Майкла Джордана, який уже п"ять років не грає в баскетбол і заробив свої мільйони на рекламних контрактах, які з ним продовжують підписувати.

Вперше потрапила в число найбільш високооплачуваних спортсменів світу і російська тенісистка Марія Шарапова, яка замкнула список "Форбс" з 23 мільйонами доларів. Вона, до речі, єдина представниця слабкої статі.

www.newizv.ru

Зараз ви читаєте новину «Хемілтон за кар"єру заробить більше мільярда доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути