Ексклюзиви
понеділок, 09 лютого 2009 16:09

Держава не допоможе Львову з організацією Чемпіонату

Держава не допоможе Львову з організацією Чемпіонату
Львів навряд чи отримає кошти на будівництво стадіону до Євро-2012 з держбюджету.

Про це під час брифінгу у Львові після наради з представниками будівельної сфери повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда.

Влада міста Львова обрала шлях будівництва стадіону саме за кошти міського бюджету. Місто, за словами керівника Мінрегіонбуду, тепер має добре подумати де взяти кошти на будівництво даного об"єкту.

"Місто буде будувати новий стадіон. Але й тут є вибір: або будувати за кошти місцеві, а потім мати утримувати його за бюджетні гроші, або зробити це як комерційний проект - це теж варіант і такі звернення, на скільки мені відомо, були. Якщо ми оберемо будівництво з бюджету, то місто має дуже добре подумати в даній ситуації, де взяти кошти. Держава, скоріш за все, на такі об"єкти кошти не дасть. Фінанси - це проблема місцевої влади, якщо вона обрала такий шлях", - повідомив Василь Куйбіда.

Місто справиться з організацією власними силами.

"За кошти міського бюджету буде раціональніше ремонтувати дороги в місті. Після того, приходять люди і ремонтують, скажімо, фасади своїх будинків. Місто змінюється. Якщо ви за кошти міського бюджету будуєте такі об"єкти, як стадіон, вам потрібно подумати, чим зайняти цей стадіон у наступні роки, так, щоб він не був збитковий. Як "завантажити" один стадіон і інший, інакше ви матимете зайві витрати з бюджету", - додав він.

Водночас глава Мінрегіонбуду задоволений процесом зведення нового стадіону у Львові. Якщо такі темпи будівництва продовжуватимуться і буде забезпечено відповідне фінансування, нову футбольну арену збудують вчасно.

Нагадаємо, що вчора міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда взяв участь у нараді "Про подолання кризового стану у будівельному розвитку Львівщини". Під час свого візиту міністр відвідав місце будівництва стадіону до чемпіонату Євро 2012.

2012ua.net, komitet12.org.ua

Зараз ви читаєте новину «Держава не допоможе Львову з організацією Чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути