пʼятниця, 06 лютого 2009 15:36

Гірськолижники з Непалу приїхали на ЧС без лиж

Гірськолижники з Непалу приїхали на ЧС без лиж
На чемпіонат світу з гірськолижного спорту у Валь Д"Ізері прибули два спортсмени з Непалу Шайам Дакаль та Субас Хатрі. Проте спортсмени не можуть почати змагання, оскільки їх лижі не відповідають стандартам Міжнародної лижної федерації (FIS).

На нові лижі національна федерація не дала грошей спортсменам, отже тепер дебют гімалайських спортсменів на чемпіонаті світу залежить від милосердя. Про це розповів головний тренер гірськолижників Річард Морлі.

"Місцевий магазин запропонував нам якісь лижі, але ми не впевнені, що вони відповідатимуть стандартам FIS, - заявив Річард Морлі. - Нам дуже прикро бачити, як деякі спортсмени з лідируючих гірськолижних країн після кількох тренувань викидають лижі".

Нам боляче бачити, як інші спортсмени після кількох тренувань викидають лижі.

Морлі, британський бізнесмен і сам колишній гірськолижник, почав розвивати У Непалі цей вид спорту близько десяти років тому. Дакаль та Хатрі повинні пройти кваліфікацію, щоб отримати путівку на змагання в гігантському слаломі.

"Мої підопічні потенційно такі ж обдаровані, як і хлопці з Австрії або Швейцарії. Просто їм потрібні умови для тренувань, - заявив Морлі. - Будемо реалістами. Непал ніколи не зможе змагатися з провідними країнами в гірських лижах. Це перший чемпіонат світу, і ми просто хочемо у ньому брати участь.

Але чому немає свого чемпіонату світу для країн третього світу? Наприклад, у футболі є другі дивізіони. Те, що відбувається тут - нечесна гра. Начебто один хлопець пішки піднімався в гору, а інший заїхав на неї на таксі і сказав, що він переміг".

Зараз Річард Морлі не відходить від мобільного телефону, чекаючи, що хтось запропонує допомогу в екіпіровці його гірськолижникам.

Советский спорт, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Гірськолижники з Непалу приїхали на ЧС без лиж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути