Ексклюзиви
пʼятниця, 29 жовтня 2010 17:29

Головного футбольного чиновника Румунії перевірять на причетність до скандалу з Євро-2012

Головного футбольного чиновника Румунії перевірять на причетність до скандалу з Євро-2012

Прокуратура Румунії почала розслідування інформацією німецьких ЗМІ про те, що президент румунської федерації футболу Мірча Санду був серед чиновників УЄФА, які нібито отримали хабар за голосування на користь Польщі та Україні при виборі господарів чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це повідомляє румунське видання "Mediafax".

Нагадаємо, 24 жовтня німецька газета "Sueddeutsche Zeitung" опублікувала статтю, в якій С. Марангос стверджував, що п'ять членів виконкому УЄФА отримали від України і Польщі хабар у розмірі 11 млн. євро.

В УЄФА відразу відреагували на ці звинувачення, назвавши їх безпідставними. 27 жовтня представники УЄФА оголосили про те, що ініціюють розгляд судової справи щодо С. Марангоса.

На наступний день С. Марангос в інтерв'ю італійській пресі заявив, що готовий представити докази підкупу чотирьох чиновників УЄФА. За його словами, у справі фігурували чотири члени УЄФА. Один з них отримав 3,15 млн. євро, три - по 2 млн. євро

У цей же день Міністр спорту Італії Рокко Кримі заявив, що італійський уряд ухвалив рішення ініціювати розслідування відносно можливої змови під час голосування виконкому УЄФА, на якому право на проведення Євро-2012 було віддане України та Польщі.

Центральне антикорупційне бюро Польщі зацікавилося даною інформацією і не виключило проведення власного розслідування, а місцеві ЗМІ назвали Григорія Суркіса "справжнім мотором корупційного скандалу".

29 жовтня С. Марангос в інтерв'ю німецькому виданню "Kicker" заявив, що проведення турніру Євро-2012 потрібно передати Італії.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «Головного футбольного чиновника Румунії перевірять на причетність до скандалу з Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути