четвер, 28 жовтня 2010 16:22

"Я знав, що Григорій Суркіс хоче отримати Євро-2012 будь-якими способами" - Марангос

"Я знав, що Григорій Суркіс хоче отримати Євро-2012 будь-якими способами" - Марангос
Колишній скарбник федерації футболу Кіпру Спірос Марангос прояснив свої звинувачення на адресу Польщі та Україні, які, як він вважає, підкупили членів Виконкому УЄФА під час голосування з визначення місця проведення Євро-2012.

"Напередодні дня голосування - 18 квітня 2007 року - я помітив дивні події. Я знав, що Григорій Суркіс хоче отримати Євро-2012 будь-якими способами. Я почав збирати інформацію. У мене є три свідки. Один стежив за переміщеннями людей у Кардіффі, двоє інших можуть розповісти про суми, заплачених за голоси.

Всього були підкуплені четверо членів виконкому. Одному заплатили € 3,15 млн. Решті - по € 2 млн кожному. У Німеччині ходять чутки і про п'яту людину, але у мене немає доказів по ньому. Можу лише сказати, що на Кіпрі € 3150 тисяч були передані у великому плюшевому ведмедику.

Чим я можу підтвердити свої слова? Трьома документами. Хоча і одного буде достатньо для початку розслідування", - заявив Марангос в інтерв'ю Gazzetta dello Sport.

Кіпріот додав, що не побоюється за власну безпеку. "Я не наляканий. Хочу дійти до кінця в цій справі. Але я турбуюся за безпеку дружини, дітей, друзів і вас, журналістів", - сказав Марангос.

Тим часом, УЄФА розпочала правові дії щодо Марангоса. Сенсаційна заява Марангос була опубліковано в німецькій Suddeutsche Zeitung в неділю, після чого УЄФА зажадав про кіпріота підкріпити свої слова доказами.

У запропонований в ультимативній формі термін - 27 жовтня - чиновник не надав доказів, і тепер керівний орган європейського футболу має намір залучити його до відповідальності. При цьому ніяких претензій до газети, що розмістила заяву Марангоса, в УЄФА немає, інформує АР.
За матеріалами , Сhampionat.ru
Зараз ви читаєте новину «"Я знав, що Григорій Суркіс хоче отримати Євро-2012 будь-якими способами" - Марангос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути