четвер, 12 серпня 2010 10:12

Голландці передбачили результат матчу Україна – Нідерланди

Голландці передбачили результат матчу Україна – Нідерланди
У середу національна збірна України з футболу зіграла внічию з діючим віце-чемпіоном світу, командою Нідерландів – 1:1. Голи забили протягом двох хвилин. На 73-й хвилині відзначився нападник гостей Джермейн Ленс. Українці відповіли голом Олександра Алієва зі штрафного.

Наставник "помаранчевих" Берт ван Марвейк привіз у Донецьк лише одного учасника Кубку світу в ПАР – голкіпера Мішеля Ворма з "Утрехта". На мундіалі той жодного разу не виходив на поле. З 18-ти заявлених на матч футболістів було семеро дебютантів. Мирон Маркевич задіяв лише одного новачка. Євген Чеберячко з "Дніпра" вийшов на заміну на 89-ій хвилині гри.

Матч не викликав ажіотажу. 50-тисячна "Донбас Арена" заповнена на третину. Перед грою можна купити квитки у будь-який сектор. Вони коштують 50 – 2200 гривень.

Вхід на трибуни відкривають за дві години до старту. Вболівальники прогуюються парком, фотографуються на фоні арени. У ставку плавають 10 диких качок і багато риби.

"Це карпи і карасі", - пояснює хлопець. У руках він тримає велику хлібину. Відламані рукою шматки кидає у воду. На хліб відразу налітають десятки риб різних розмірів.

"На матч не піду. Я не цікавлюсь футболом" – каже хлопець.

У фан-кафе вболівальникам пропонують "футбольне" меню: жарені гриби "Аякс" коштують 25 гривень, грецький салат "Пападопулос" – 36 гривень, суп-гуляш "Суддю на мило" – 28 гривень, стейк з яловичини "Забодай мене, Зідан" – 75 гривень, фруктовий салат "Збірна" – 27 гривень.

"Чула, журналісти прогнозують рахунок 1:1, - каже Кріста де Вінтер. Вона супроводжує голландську групу преси. – Висвітлювати матч будуть 12 репортерів. Ми всі враженні донецьким стадіоном."

У першому таймі команди голів не забили. Вболівальники проводжають збірну України свистом.

"Можна сказати, що у першому таймі ми стояли - кожен у своїй зоні, - каже після матчу захисник Дмитро Чигринський, - Руху ніякого не було. Тільки перекладали відповідальність один на одного. Було забагато непотрібних передач. Непотрібних у тому плані, що вони не загострювали гру. У перерві домовились, що хай краще буде більше помилок, але гратимемо більше на атаку. Тому другий тайм вийшов трохи живішим."

До речі, на "Донбас Арені", щоб скористатися Wі-Fі треба ввести пароль "Chygrinsky". Сам Дмитро про це не знав.

Гол Алієва став першим в історії збірної України в Донецьку.

"Першу гру на "Донбас Арені" ми програли (матч плей-офф ЧС-2010 Україна – Греція -0:1), з Нідерландами зіграли внічию, - каже Анатолій Тимощук, - Будемо надіятись, що наступну виграємо. Хочеться, щоб і цей стадіон був фартовим для збірної."

У ложі преси сидять двоє тренерів збірної Нідерландів. Увесь матч вони уважно стежать за своїми підопічними. Щось записують у блокноти.

"Ми задоволені результатом. У нас повністю нова команда і ми вперше зіграли подібним складом, - каже після матчу голландець Урбі Емануельсон. - Думаю, ми маємо радіти з нічиї. Україна – хороша команда. Нам, молодим і недосвідченим, протистояли сильні виконавці."

Захисник наступного тижня знову відвідає Україну. У Києві його "Аякс" протистоятиме київському "Динамо" у матчі раунду плей-офф за вихід у груповий етап Ліги Чемпіонів.

"Це буде топ-матч для нас. Хочемо здобути хороший результат. Будемо намагатися забити у Києві. Головне для нас не програти."

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Голландці передбачили результат матчу Україна – Нідерланди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути