Ексклюзиви
четвер, 12 серпня 2010 09:01

"Голландська школа - цим все сказано" - Маркевич

"Голландська школа - цим все сказано" - Маркевич

Після нічиєї у товариському матчі проти Голландії (1:1) головний тренер збірної України Мирон Маркевич

зазначив, що його підопічні не до кінця виконали установку на гру, але провели другий тайм краще, ніж перший.

Український тренер віддав належне супернику, визнавши, що його команді протистояв кваліфікований і дисциплінований колектив.

"Голландська школа - цим все сказано. Кожен з тих, хто грав проти нас, був мотивований, знав, що і коли робити. Хоча ми непогано рухались, поблизу своїх воріт гості нам розбігтися не давали. Можливо, якби в Донецьк приїхав основний склад збірної Голландії, нам би було більш легше", - сказав М. Маркевич.

Тренер відзначив, що до перерви українські футболісти робили занадто багато передач поперек поля або назад, хоча напередодні їм було сказано - грати тільки вперед.

"Мабуть, хлопці нервували. Що ж, таких виконавців, як Олександр Романчук і Артем Федецький, я вперше включив до основного складу ... Втім, навіть незважаючи на це ми мали непоганий момент, коли на ударній позиції опинився Андрій Шевченко", - сказав М. Маркевич, якого цитує прес-служба Федерації футболу України.

Тренер відзначив, що після перерви збірна України додала, і якщо б не надійні дії голландських захисників і голкіпера, у ворота "помаранчевих" міг би залетіти більше, ніж один м"яч. Зокрема, тренер згадав момент Романчука і кілька дальніх "пострілів" Олександра Алієва.

"Після того, як рахунок зрівнявся, я закликав команду йти вперед, і вона таки дійсно могла дотиснути суперника і вирвати перемогу. Якщо б трошки акуратніше зіграли Артем Мілевський та Євген Коноплянка", - відзначив він.

У матчі був невеличкий крок вперед у плані побудови гри в обороні.

"Сподобалося, як футболісти відпрацьовували у захисті. Взагалі, нині триває пошук оптимальних поєднань гравців у кожній ланці, тому потрібно почекати. Тим більше, що в цій зустрічі з об"єктивних причин я не зміг задіяти всіх виконавців - зокрема, Олега Гусєва, який відновлюється після травми, Дениса Гармаша та кількох його партнерів по "молодіжці", яка також виступала сьогодні", - сказав керманич збірної.

Нагадаємо, вчора збірна України вперше залишилася без перемоги з тих пір, як команду очолив М. Маркевич. Переможну серію з трьох матчів перервали голландці, які приїхали до Донецька резервним складом.

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «"Голландська школа - цим все сказано" - Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути