Ексклюзиви
четвер, 12 серпня 2010 04:56

"Не думаю, що основний склад Нідерландів зіграв би краще" – Тимощук

"Не думаю, що основний склад Нідерландів зіграв би краще" – Тимощук
У товариському матчі зі збірною Нідерландів (1:1) в України було два капітани. На поле команду вивів Андрій Шевченко. Коли Маркевич замінив Шеву, той передав свою капітанську пов"язку Анатолію Тимощуку.

"У другому таймі ми створили більше моментів, ніж голландці, - каже Тимощук журналістам після матчу. - Думаю, по всій грі у нас також перевага за цим компонентом. Голландці намагалися контролювати м"яч, але в них це не дуже виходило. Можливо тому, що вони приїхали не найсильнішим складом. Вважаю, добре, що ми провели цю гру. Єдине, нам варто було жорсткіше зіграти вдома з таким суперником. Нічия мене не влаштовує. Вона нам нічого не дає." 

Наставник діючих віце-чемпіонів світу привіз у Донецьк лише одного учасника мундіалю – резервного воротаря Мішеля Ворма. З 18-ти голландських футболістів заявлених на гру, семеро були дебютантами. 

"Не думаю, що основний склад зіграв би краще". 

Матч судив Дамір Скоміна. Він обслуговував матч відбору ЧС-2010 Україна – Англія у Дніпропетровську. Тоді ми виграли з рахунком 1:0. У матчі з голландцями Скоміна показав дві жовті картки і обидві українцям – Тимощуку і Ракицькому. 

"За що я отримав гірчичника? Нізащо." 

Гра з Нідерландами стала для Тимощука 96-ю у синьо-жовтій футболці. На матч більше за збірну зіграв Андрій Шевченко. Не за горами в обох буде по сотні матчів за національну команду країни. 

"Я не звертаю на це уваги. Мені просто хочеться грати за збірну." 

Кілька разів від Тимощука дісталося на горіхи молодим футболістам збірної. 

"Це нормальна ситуація. Коли знаходишся на футбольному полі, то хочеш вигравати кожен матч і досягати результату. Думаю, деяким гравцям було важко. Вони не так багато зіграли за збірну. Можливо трохи нервували. Було важко грати через спеку. А засмутився, тому що не вдалося виграти. У "Баварії" грає багато голландців (Марк ван Боммель, Ар"єн Роббен, Едсон Брадхейд). Мені хотілося обіграти їхню національну команду, що потім їх трошки потравити – сказати, що Україна перемогла віце-чемпіона." 

Гол Алієва у ворота збірної Нідерландів став першим для збірної України за чотири матчі зіграних у Донецьку. 

"Першу гру на "Донбас Арені" ми програли (матч плей-офф ЧС-2010 Україна – Греція -0:1), з Нідерландами зіграли внічию. Будемо надіятись, що наступну виграємо. Хочеться, щоб і цей стадіон був фартовим для збірної. 

Нещодавно Тимощук з "Баварією" виграв Суперкубок Німеччини. Проте Луї ван Галь дав зрозуміти українцеві, що не розраховує на нього. 

"Ще не знаю, де розпочну новий сезон. Я ще не прийняв остаточного рішення." 

У травні Анатолій став батьком двох дівчат. 

"З дружиною і дітьми все добре. Як звати доньок? Поки що це секрет, але скоро ми скажемо".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Не думаю, що основний склад Нідерландів зіграв би краще" – Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути