понеділок, 08 грудня 2008 17:28

Голкіпер ФРН попросив вибачення за договірний матч на ЧС-82

Через 26 років після скандального матчу на ЧС-82 між збірними ФРН і Австрії голкіпер бундестімаХаральд Шумахер зіззнався, що результат тієї зустрічі - 1:0 на користь німців - був договірним.

На церемонії в Алжирі, організованій виданням LeButeur на честь Рафіка Саїфі з французького "Лор"яна", найкращого футболіста північно-африканської країни за підсумками року, ветеран сказав: "Потрібно уміти одного разу визнавати свої помилки. Сьогодні я прошу вибачення у Махієддіна Халефа (головний тренер алжирців на ЧС-82) і всього алжирського народу".

Матч в Хіхоні двох європейських збірних викликав обурення у всьому світі. Сфабрикований підсумок не пустив в чвертьфінал алжирців, які на старті турніру отримали сенсаційну перемогу (2:1) над західнонімецькою командою, майбутнім фіналістом першості.

Північно-африканці потім поступилися Австрії (0:2) і перемогли Чилі (3:2). Але південно-американці програли тоді всі матчі, так що три збірні набрали рівну кількість очок. Арабську команду "відчепили" за гіршою різницею м"ячів.

sport.segodnya

Зараз ви читаєте новину «Голкіпер ФРН попросив вибачення за договірний матч на ЧС-82». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути