Ексклюзиви
Понеділок, 12 травня 2008 20:35

Гол у ворота збірної США позбавив роботи хокейного суддю

Міжнародна федерація хокею з шайбою (IIHF) відсторонила арбітра, який зарахував гол у ворота збірної США в матчі чемпіонату світу з Фінляндією, від подальшої роботи на турнірі. Рішення про взяття воріт ухвалював рефері (його ім"я не називається), який відповідає за відеоперегляд спірних епізодів, повідомляє Metronews.

На початку третього періоду матчу Фінляндія - США за рахунку 2:0 на користь американців, фінський захисник Вілле Койстінен наніс кидок, і шайба влетіла у ворота Роберта Еша через дірку в сітці. Матч закінчився з рахунком 3:2 на користь фінів.

12 травня IIHF зробила офіційну заяву, в якій говориться, що гол у ворота американської команди зарахований неправильно, а суддя, який ухвалив рішення на основі відеоперегляду, усунений від подальшої роботи на чемпіонаті світу.

Головними арбітрами матчу були росіяни В"ячеслав Буланов та Олександр Поляков. Функції помічників виконували Іван Дедюля (Білорусь) та Юрій Оскирко (Росія).

Після гри головні тренери обох команд зійшлися у думці, що суддя не повинен був зараховувати гол Койстінена. Наставник збірної США Джон Торторелла сказав, що у рефері, який дивився відеоповтор, великі труднощі з зором, і порадив арбітрові звернутися до лікаря. Тренер фінської команди Даг Шедден також визнав, що шайба була зарахована несправедливо.

Після перемоги над збірною США фіни набрали 11 очок і зберегли шанси на підсумкове перше місце в групі F кваліфікаційного турніру. Щоб вийти в лідери, їм у матчі останнього туру (12 травня) необхідно перемогти канадців, у яких у даний час 12 очок.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Гол у ворота збірної США позбавив роботи хокейного суддю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода