понеділок, 08 березня 2010 12:58

Футбольні судді працюватимуть без відеоповторів

Футбольні судді працюватимуть без відеоповторів

У футбольному суддівстві не будуть використовуватися відеоповтори і електронні технології, що дозволяють визначити, чи перетнув м"яч лінію воріт. Як повідомляє BBC News, таке рішення прийнято на засіданні Міжнародної ради футбольних асоціацій (ІФАБ) - органу, який встановлює правила гри.

У раду входять чотири представники ФІФА і, на правах родоначальників футболу, по одному представнику футбольних асоціацій Англії, Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії.

На засіданні ІФАБ розглядалися дві технології, які потенційно можуть допомогти у вирішенні спірних епізодів футбольних матчів. Система Cairos заснована на використанні м"ячі з вбудованим чіпом, система Hawk-Eye відстежує політ м"яча із застосуванням цифрових камер. Hawk-Eye вже давно і успішно застосовується в тенісі і крикеті.

З восьми членів ІФАБ тільки представники футбольних асоціацій Англії і Шотландії висловилися за проведення експериментів з впровадження електронних технологій у суддівство. Інші члени ради виступили проти, пославшись на "людську природу" футболу і велику ймовірність виникнення численних пауз у грі у випадку вивчення спірних епізодів із застосуванням електроніки.

Як зазначає BBC News, засідання ІФАБ майже збіглося за часом з матчем Кубка Англії, під час якого суддя не зарахував чистий гол "Бірмінгема" у ворота "Портсмута". Матч завершився поразкою "Бірмінгема" з рахунком 0:2. Повтори показали, що воротар "Портсмута" зафіксував м"яч вже після того, як він перетнув лінію воріт.

Найскандальніша за останній час судова помилка була допущена у стиковому матчі-відповіді між збірними Франції та Ірландії за право грати у фінальній частині чемпіонату світу 2010 року. Французи зуміли зрівняти рахунок після того, як капітан команди Тьєррі Анрі підіграв собі рукою. За сумою двох матчів Франція здобула перемогу і пробилася на чемпіонат світу. Прохання Ірландії призначити перегравання поєдинку було відхилене.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Футбольні судді працюватимуть без відеоповторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути